Ciuperci la gratar cu branza de capra si spanac | Fa rai din bucatarie cu retetele arctic.

 Ingrediente pentru 4 portii

evomag.ro%20

  • 8 ciuperci brune mari
  • 2 x 125 g bucati de branza de capra
  • 15 ml ulei de masline
  • 30 ml unt
  • 200 g baby spanac (cat mai crud)
  • 15 ml suc proaspat de lamaie
  • sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • 4 felii de paine toast
  • Dressing de busuioc pentru salata
  • 250 ml busuioc
  • 1 catel de usturoi
  • 160 ml ulei de masline
  • 25 ml suc proaspat de lamaie
  • 7 ml otet de vin alb
Mod de preparare: Prepararea dressingului: Pune busuiocul si usturoiul intr-un blender si adauga uleiul de masline, sucul de lamaie si otetul pe parcurs. Cand amestecul este bine facut, asezoneaza cu sare si piper si lasa-l deoparte. Preincalzeste gratarul. Aseaza ciupercile pe o tava de copt, sfarama branza deasupra lor si stropeste cu ulei de masline. Asezoneaza cu piper negru proaspat macinat. Coace timp de 10 minute sau pana ce ciupercile s-au inmuiat si branza a devenit aurie. Topeste untul intr-o tigaie si caleste spanacul pana se inmoaie. Asezoneaza cu suc de lamaie, sare si piper negru. Pentru a servi: pune feliile de paine prajita pe patru farfurii. Cu o lingura, pune spanacul deasupra, apoi ciupercile si, la final, dressingul.
Recomandare: Poti servi acest preparat cu un vin alb aromat alaturi.
reteta preluata de pe www.arctic.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sofiline.ro