Feminism vs. Feminitate – Lăsați bărbații să conducă lumea

 Cred că e un subiect mult prea discutat pentru a mai atrage atenția în mod particular, însă cu siguranță va rămâne pe primele pagini de articole salvate, în general, ale doamnelor preocupate de apartenența lor la specie, la anturaj, la familie, la ideologii și nu în ultimul rând, în modul de raportare la asumarea deciziilor pe care le facem, pentru ca despre asta e vorba.

avon.ro%20

Luptăm la tot pasul cu misoginismul dar nu suntem pregătite să purtăm steagul feminismului conducând șirul, pentru că ghici ce? Nu suntem concepute nici macar anatomico-fiziologic pentru a purta un prapur cu brațele, mai mult de câțiva metri, până în piața protestului.

Lăsând gluma la o parte, pentru că evident nu e cazul de  un așa scenariu, doar ne-am câștigat acest drept deja, suntem, chiar suntem în stare să conducem un birou totalmente, macar unul de resurse umane al unui atelier de croitorie, unde am putea fi maestre, dar si măiestre.
Dar de obicei alegem sa nu o facem. Nu-i asa?

De ce? #eSimplu. Pentru că avem pur si simplu altă treabă. Una mai prețioasă, pusă de-o parte doar pentru noi, aceea de a fi femeie. Si pentru că pare lispit de esență, ma simt datoare să amintesc un simbol trivial probabil, desprins din popor si ridiculizat uneori dar evident si real, ca femeia are sâni și asta îi scrie toata definiția atat ei ca individ cât și întregii istorii a speciei. Asta o face pe femeie unic responsabil de perpeturarea speciei. Și am să mă rezum doar la atat pentru că la că e un subiect care ar merita tratat separat, cu lux de argumente începând de la cele fiziologice, știintifice și terminând cu ideologii și simbolistică, prin care s-au sustinut de-alungul timpului pledoarii adesea si de către barbați, acele fiinte superbe care uneori se întâmplă să fie poeți sau pictori și să descrie femeia așa cum nici ea nu se aștepta să fie.
Nu-i asa ca femeile decid, în general sa nu își asume toată răspunderea? Prin căsătorie ( 87% dintre femei se casatoresc) e cel mai simplu să scăpăm de întreaga răspundere, că de-acolo decurg toate.
Alegem asta pentru că pe cât de maestre am putea fi, pe atat de multa energie am consuma, iar la noi consumul energetic este mai accelerat, costurile sunt mai vizibile, rata de îmbătrânire în rândul preafericitelor este mai mare si desigur, managementul riscurilor mai greu de implementat.astratex.ro

Restul, ca suntem manageri, ca suntem inspectoare, medici cu doctorate, profesoare ilustre, actrițe, inginere, avocate, și lista continua, e partea a doua, chiar dacă asta ne ocupă 18 ore pe zi, chiar daca am escaladat topuri, femei suntem, nu barbati.

Lăsați bărbații să conducă lumea 

Recunosc, am scris titlul acesta să atrag atenția, ei nici chiar așa, doar știu și eu că nu sunt singuri ei la cârmele ce țin direcția aceasta precară a lumii, nu-i așa? Dacă ar fi fost 100% mâna bîrbaților cu siguranță nu am fi avut atâtea incertitudini, religii diferite, politici diverse, conflicte inutile, răsturnări de situatie… nu doamnelor, nu sunt ironică. Sunt realistă. 

 

As discuta despre cum sunt bărbații într-un alt subiect, si aici ar fi multe de zis și ar fi păcat să tratăm superficial și denaturat într-un subiect de contravenție importanța bărbatului pe pământ. Dar să-ncerc sa duc ideea la final, am sa spun doar atat: ce ne mai place să fim alintate, să fim trecute pragul în brațe, să ni se dea sacoul într-o seară târzie de vara în drum spre mașină ( mașina lui), întorcându-ne de la cina oferită (deci plătită să ne înțelegem) de el, să ne deschidă ușa la mașină, să ne ia gleznele în mâini părintește, atunci când cu tocurile am călcat într-o gropiță, iar apoi tot părintește să ne ducă de mână la un magazin de pantofi să ne cumpere unii mai frumoși.
Asta este un scenariu, care se întâmplă între un barbat și o femeie si sunt convinsă că mai exista sute de variante, pline de emoție, dar care se întâmplă doar femeilor care se manifesta așa cum sunt ele, cu fragilitate, grație și asumare a feminității. În momentul în care te-ai urcat în mașină cu niste sneakersi, cu portmoneul plin și te-ai dus să-l iei de acasa, apoi după cină, v-ați oprit să cumpărați tigări, e clar ca raportul femeie-barbat e usor incert, nu se disting bine rolurile jucate, de aici pornind disfunctiile prinicipale. Da, se intampla asta în prezent, tot la a-l doilea caz, dar nu despre asta e vorba, ci despre frumusetea puerii ce sta între barbat și femeie și modul în care aceasta este distribuita pe roluri, între cei doi.

Daca nu ar exista aceasta armonie a rolurilor, femeia si barbatul, ar fi omogeni, egali. Eu nu cred ca s-au gandit dincolo de asta doamnele care au imbracat pantaloni, au fost egoiste si sub impulsul momentului s-au aruncat in aventura de a experimenta stilul de viata a barbatilor, dar sunt convinsa ca mai mult decat un dute-vino de-o vara nu si-ar fi asumat, insa din pacate curentul a prins panze pe tot globul si iata-ne azi. Sa nu mai vorbesc despre barbatii care au dat apoi iama la perucile si machajele distinselor. Acum intelegeti? 🙂

Mai concret, de ce să ne obosim să facem super-eforturi când există alături un bărbat în toată frumusetea căruia îi vine mult mai la îndemână să o facă, mult mai ușor, mai temeinic și irevocabil (adica să fim serioase să recunoaștem și asta).

Nu mă abțin să nu pun asta: exprimă simplu și clar toată blablăria scrisă de mine. 🙂

Totusi doua doamne, recunosc că nu am avut răbdarea să cercetez orientarea lor sexuala, pentru că mai bine o lăsăm aici, s-au gândit să ilustreze o carte cu cele mai puternice femei ale lumii si exemplul lor ca simbol al puterii, si ca promovare a cartii au creat o reclama in care si-au pus intrebarea cum ar fi fost daca Cenusareasa ar fi fost barbat? E clar ca ele aveau un cu totul alt mesaj de transmis prin scenariul acesta, dar uite ca eu am interpretat-o ca inca un argument la cele sustinute mai sus 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sofiline.ro