Prajitura cu ricotta si prune, de Ioana Dumitrescu

  • 250g ricotta
  • 80ml ulei de masline
  • 200g zahar de cocos sau miere
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Doua oua mari
  • 190g faina sau 250g faina daca folositi miere in loc de zahar
  • 1½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de soda
  • ½ lingurita sare
  • 10 prune coapte, taiate in jumatate si fara samburi
  • O lingurita praf de scortisoara
  • Zahar pudra, optional

Mod de preparare

    1. Incingeti cuptorul la 180C daca folositi zahar sau la 165C daca optati pentru miere. Ungeti cu putin ulei de masline o tava de copt cu diametrul de 20cm si pereti detasabili.
    2. Intr-un bol mare, cu ajutorul unui mixer sau cu un tel, bateti bine ricotta cu uleiul, zaharul sau mierea si coaja de lamaie. Adaugati ouale pe rand si bateti bine.
    3. Puneti jumatatile de prune intr-un vas si presarati-le cu praful de scortisoara.
    4. Intr-un bol, cerneti faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Adaugati acest amestec in bolul mare si amestecati cu o spatula pana ce obtineti o compozitie omogena. Turnati aceasta compozitie in tava pregatita, apoi asezati prunele deasupra.

evomag.ro%20

  1. Coaceti in cuptorul incins timp de 35-45 minute daca folositi zahar sau 55-60 min daca folositi miere; prajitura este gata atunci cand o scobitoare infipta in centru va iesi curata. S-ar putea sa fie nevoie sa acoperiti prajitura cu folie de aluminiu dupa primele 30 de minute de coacere in caz ca observati ca se rumeneste prea tare.
  2. Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca la temperatura camerei si daca doriti, pudrati cu zahar pudra inainte de a servi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sofiline.ro