Reţetă ușoară – Piure de cartofi cu ardei caramelizati

Ardeii caramelizati sunt vedeta acestui preparat, o reţetă delicioasă, învățată vara asta de la soacra mea din Italia, se fac în 5 minute, sunt plini de savoare și își păstrează excelent calitățile nutritive pentru că se românesc doar puţin la tigaie, după care se înmoaie cu zahărul brun adaugat si oţetul balsamic.

Vezi si Piure de cartofi cu brocoli si dovlecel zucchini- retete pentru Mofturosi

Se pot servi cu carne, orez sau pireuri. Nu este recomandată expres pentru bebeluși si copii datorită conținutului mare de zahar.

Ingerdiente:

– 4-5 ardei de cat mai multe feluri

– 2-3 linguri de zahar (de preferat zahar brun)

– 3 linguri de oţet balsamic

– piure (de cartofi în cazul de fata), sărat foarte putin.

Preparare:

Se gasesc ardei tăiați cuburi medii în foarte putin ulei de măsline, cam 4-5 minute, până se românesc pe alocuri.

Apoi se adauga oţetul balsamic iar apoi zahărul, se amesteca până se topeste complet zahărul si… gata! Nu trebuie sa dureze mai mult de 6 minute maxim pentru a nu deveni noi ardeii si a nu se arde oţetul balsamic.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sofiline.ro