Interviu cu Helga Tenţ, antreprenor – motivaţie şi provocări în afaceri şi familie

În fiecare zi, noi, femeile avem câte ceva de demonstrat. Că avem potenţial, că suntem capabile, că suntem destul de puternice, că avem mult mai multe calităţi, nu doar cele fizice, că putem face orice vrem. E o luptă continuă, pe care fiecare dintre noi o duce, trecând cu brio peste orice provocare şi amintindu-ne mereu de motivaţia de la care am pornit.

Femeia de afaceri este prin definiţie o femeie puternică, decisă, motivată, dar mai ales, o femeie sprijinită. Femeie de afaceri de succes este femeia care face ce îi place şi care jonglează cu grijă şi atenţie toate rolurile pe care le are. E o mamă grijulie, o soţie afectuoasă, o femeie îngrijită şi nu în ultimul rând o deschizătoare de drumuri.

Un exemplu de femeie de afaceri de succes este şi Helga Tenţ, deţinătoarea studioului Dream SpeedFitness. A pornit această afacere din dorinţa de avea mai mult timp pentru ea şi pentru familia ei, pornind pe un alt drum, cel de antreprenor. În continuare, vă voi prezenta povestea ei, specificul afacerii pe care o manageriază, de unde a pornit această idee, ce presupune a fi femeie de afaceri în Oradea sau chiar în România, prin ce provocări a trecut, dar şi sfaturi preţioase.

Cum a început acest vis să devină realitate?

Totul a început într-un moment greu pentru noi femeile, întoarcerea din concediu de maternitate, când încercăm să ne regăsim pe noi. După doi ani de stat acasă cu fetiţa ei şi-a dat seama că locul de muncă din domeniul bancar, nu îi aduce satisfacţie şi beneficii atât de mari, încât să justifice timpul pierdut de lângă familie. Un apel telefonic, care atunci părea doar un ajutor în lupta sa cu durerile de spate, avea să îi schimbe viaţa cu totul. Atunci a luat primul contact cu tehnologia care ajută atât la slăbire, cât şi la întărirea musculaturii, pe scurt fizioterapie la nivel înalt. Astfel, visul a devenit realitate, deoarece a ajuns la rândul ei să promoveze această metodă de slăbire şi tonifiere.

Orice efort, financiar sau fizic, a simţit că merită, pentru a putea aduce acest tip de fitness în Oradea şi pentru a-l putea prezenta oamenilor, promovând nu neapărat metoda în sine, ci sănătatea. A promovat această afacere timp de 5 ani şi multe poveşti de succes s-au scris. Oameni care au slăbit, mai mult sau mai puţin, care şi-au recăpătat viaţa şi mai ales sănătatea. Dream SpeedFitness merge mai departe şi încearcă mereu să vină cu ceva nou spre întâmpinarea celor care le trec pragul.

Ce reprezintă practic Dream SpeedFitness?

Este un tip de fitness revoluţionar, care lucrează 8 grupe de muşchi concomitent, foarte diferit de tipul de exerciţii de sală de sport clasică. Având la dispoziţie mai multe programe, fiecare personalizat pentru dorinţa clientului, ajută în primul rând pentru slăbit, dar şi pentru tonifiat sau pentru eliminarea celulitei.

Este recomandat în prima fază, o singură şedinţă pe săptămână, până se obişnuieşte organismul cu impulsurile transmise de aparat, fiind necesare 48 de ore de refacere după antrenament, evitându-se orice tip de sport în această perioadă. După aceasta perioadă de acomodare se pot face maxim 2 şedinţe pe săptămână.

Foarte important, femeile care alăptează pot face acest tip de sport, implusurile fiind oprite în zona pieptului.

Pe durata unei sedinţe de 20 de minute, veţi face exerciţii specifice, monitorizaţi de un antrenor personal specializat. Echipamentul fiind asigurat, tot ce este nevoie este doar prezenţa ta.

Pe site-ul lor găsiți mai multe detalii, apasă aici

Eu am încercat Dream Speedfitness! Cum a fost?

Mi-a plăcut foarte mult. Ajunsă acolo, am primit costumul şi am trecut la treabă. Au urmat 20 de minute de activitate fizică care m-au făcut să cred că am fost 3-4 ore la sală. Ţin minte că atunci când am ieşit din şedinţă îmi tremurau picioarele. Exerciţiile mi-au părut foarte ok, am rezistat eroic şi ceea ce este minunat, este faptul că poţi hotărî singură nivelul de intensitate al impulsurilor electrice, astfel nu forţezi mai mult decât este nevoie. Este un tip de fitness accesibil, plăcut, ideal pentru femei, dar mai ales pentru mame ocupate, care totuşi vor să facă ceva pentru îmbunătăţirea aspectului lor fizic. Îl recomand cu mare drag şi sigur voi reveni.

Revenind la interviul care începe să fie din ce in ce mai interesant, am intrebat-o pe Helga

Daca e greu e să fii femeie de afaceri în România?

Din perspectiva Helgăi, nu este deloc uşor, de aceea a decis ca pe lângă această afacere, să se orienteze şi spre alt tip de business, pe care încearcă să îl pună pe picioare. Dream SpeedFitness nu este genul de afacere care să aducă un venit enorm, dar este suficient pentru un trai decent şi mai ales este nemaipomenit pentru libertarea oferită şi mai ales pentru perioada de timp mai lungă petrecută cu familia. Pentru libertatea oferită, pentru faptul că poţi decide tu când vrei să lucrezi, pentru faptul că tu eşti propriu tău şef, se merită să treci peste unele neplăceri, cu capul sus şi mândră.

Un business presupune un efort financiar, fizic şi psihic, de aceea în spatele unei femei care deţine un business de succes, e întotdeauna familia sa. Fără sprijin, nu poate face nimic.

Piedici, provocări, obstacole doar pentru că eşti femeie

Pe parcursul derulării afaceri, a simţit de multe ori că îi este greu doar pentru că e femeie. La început, în calitate de antrenor, a primit multe priviri răutăcioase sau chiar comentarii nejustificate. Şi ce credeţi? Chiar de la femei, uneori nefiind luată în serios sau nefiind acceptată. Asta a dus la decizia de a angaja antrenori bărbaţi, care dau dovadă de un mai mare grad de impunere în faţa clienţilor. A învăţat să adune în jurului ei oameni cu care rezonează şi cu care poate crea lucruri extraordinare pentru femei, nu să denigreze bărbaţii, ci să ofere motivaţie, curaj femeilor în a atinge ţelul propus, să ias de sub carapace şi din umbra bărbatului şi pentru a face ceea ce EA îşi doreşte. E nevoie doar de completare şi sprijin din partea bărbatului.

Indiferent cât de puţin, important e să faci ceva şi pentru tine

Studioul de fitness pe care îl deţine vine spre ajutarea femeilor care vor să facă ceva pentru ele. 20 de minute reprezintă puţinul timp alocat doar pentru tine, care te ajută să te simţi bine. Tarifele abonamentelor nu sunt mai mari decât cele ale sălilor de sport clasice, dar ce e important este faptul că poţi plăti în rate şi în acelaşi timp ai la dispoziţie un antrenor personal ce te ajută pas cu pas să realizezi ceea ce îţi doreşti.

Helga Tenţ mi-a dat impresia că totul pare uşor dacă munceşti pentru visul tău şi nu uiţi de tine ca femeie. Dorinţa ei este să ofere sfaturi preţioase, să dea mai departe şi altor femei ce a învăţat, astfel încât să îşi îndeplinească visele. Poţi orice, doar să vrei şi să crezi în visul tău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sofiline.ro