Tonul roșu – două recomandări de rețete

Tonul roşu este un pește curat, oceanic, apreciat pentru gustul lui fin.
Tonul se remarcă prin cantitatea impresionantă de seleniu, care este antioxidant, find bogat şi în complexul de vitamine B, vitamina D, C si
magneziu şi mult căutatele grăsimi sănătoase, omega 3 şi omega 6.

Consumul de ton ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare datorită acizilor graşi, iar potasiul regleaza tensiunea arterială. Tonul este ideal şi pentru cei care vor să scadă in greutate, deoarece are putine calorii şi un continut mare de proteine.

Rețetă TON la Grătar

Mod de preparare: Tonul se sterge cu o hartie de bucătărie, se unge bine cu ulei, apoi se asezonează cu sare şi piper. Se prăjeşte pe ambele părti la foc iute câte 2-3 minute pentru a obtine
o crustă frumoasă şi pentru a sigila sucurile în interiorul fileului. Tonul se poate consuma făcut mediu (de obicei), dar şi in sânge sau bine făcut.

Rețetă paste cu TON

Se taie file-ul de ton on 6-8 cuburi mari, după care se pune în tigaie cu ulei de măsline, ceapă. Se condimenteaza cu sare si piper. Cand este jumatate făcut, se adaugă putin vin alb, pentru a forma sosul si rosii cherry. Se mai lasa 3-4 minute după care se adaugă pastele pentru a fi făcute împreună. Se poate asezona cu pătrunjel.

Foto: pappardelle proaspete cu ton rosu

notino.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sofiline.ro