Dezvoltare personalaDiverseTotul despre copii

Nu am timp sa citesc, sunt mamica! Iata 5 momente bune pentru citit

Fa-ti timp pentru citit! Iata care sunt 5 locuri si momente in care poti incerca sa citesti ceva pentru tine.

1. Imediat duoa ce a adormit copilul. Majoritatea mamelor asteapta acest moment pentru a decola spre bucatarie, unde trebuie sa termine treaba, spre baie la dus sau spre un film. Daca e sa aleg intre un film – seara si carte, cu siguranta te sfatuiesc si pe tine sa alegi cartea, care relaxeaza mintea, nu o suorasolicita asa cum fac filmele sau navigatul pe internet.

2. Dimineata devreme – 30 minute de lectura. Daca nu faci exercitii fizice (toata) dimineata, sau nu esti matinalul care se trezeste sa pregateasca micul dejun si cafeaua pentru toti, atunci ai putea incerca sa citesti, rapid, 3-4 pagini, inainte sa se treasca si restul. Garantez rezultate excelente pe termen lung in ceea ce priveste activitatea creierului pe timpul zilei dar si incarcatura emotională care ti-o da lectura.

3. Duminica, cand toata lumea leneveste. In loc sa ii servesti ca o chelnerita, cu prajituri si popcorn toata ziua, ofera-ti un timp de doar o ora, in care sa citesti ceva pentru tine. Anunta-i din timp, ca azi de la ora 3 pana la 4 voi fi ocupata cu cititul. Fa din asta o regula, profita de putinele ocazii cand poti sa faci asta. Te asigur ca nu se vor supara, ba din contra, iti vor urma exemplul.

4. In timp ce astepti la medic sau undeva. Daca iti place mult o carte si vrei neaparat sa o citesti, pune-o in geanta si nu rata ocazia de a lectura cateva randuri in timp ce esti nevoit sa astepti pe undeva. Eu spre exemplu, la ginecolog, astept mereu atat de mult incat si pe telefon ma plictisesc sa stau, asadar imi amintesc sa imi pun mereu o carte cu mine.

5. In timp ce ii dai copilului sa faca activitate, de fata cu el. 🙂 da, ai citit bine, chiar daca s-ar putea sa nu ai 100% succes, daca il obisnuiesti asa in cele din urma va avea doar lucri bune de invatat! In general sunt sustinatoarea activităților comune, care se fac impreuna, conectati. Dar o data la doua-trei zile, cand copilul e concentrat pe o activitate, spre exemplu, picteaza – poti citi linistita, astfel el vede in fata lui un alt exemplu de concentrare, preocupari sanatoase si il ajuta sa se relaxeze.

Va las aici niste sugestii de carti, pe care inca nu am apucat sa le recomand pe blog

Pentru a le vedea, faceti click pe imagine

Related posts
Diverse

Cum este interpretat zambetul unui vânzător? Persuasiune si limbajul trupului, capitoul V

BusinessCampania Usi Deschise FemeilorDiverse

Update Campania Usi deschise femeilor - evenimente, proiecte și obiective

BusinessCampania Usi Deschise FemeilorDiversePractici financiare

Ieșim la masă cu clienții sau nu? Bune maniere în afaceri - fragement din Modulul 3

BusinessCampania Usi Deschise FemeilorDiversePractici financiare

Tehnici de persuasiune in relatia cu clientii | Modulul II - Scoala de business Gaminvest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sofiline.ro