Dupa ce criterii sa aleg scaunul de masina

Dupa ce criterii sa aleg scaunul de masina – este o intrebare pe care si-o pun multi parinti chiar inainte de a veni copilul pe lume.

Alegerea unui scaun de masina este una dintre cele mai importante achizitii pe care o fac tinerii parinti. Ei se intreaba ce model sa aleaga pentru ca bebelusul lor sa fie in siguranta in timpul calatoriilor cu masina, dar in acelasi timp sa stea confortabil. De asemenea se intreaba ce alegere sa faca si sa fie totodata multumiti de decizia lor?
Am pregatit mai jos 4 caracteristici dupa care sa va ghidati atunci cand achizitionati un scaun pentru copii si sa fiti bineinteles multumiti de alegerea facuta.

1.Stabilitatea

Scaunul nu trebuie sa se poata balansa dintr-o parte în alta sau sa merga in fata. În cazul în care masina este dotata cu sistemul Isofix, trebuie în primul rand sa alegeti locurile cu o astfel de functie, pentru ca ele sunt cele mai stabile. Daca nu aveti Isofix, trebuie sa acordati atentie modului in care sunt instalate si fixate centurile de siguranta pentru ca orice calatorie cu bebelusul sa se faca in deplina siguranta.

2. Spatarul reglabil.

Copiii cu greutatea de pana in 9 kg si care au pana intr-un an trebuie sa se deplaseze intr-o pozitie aproape culcata (maxim 45 °). Chiar daca ei stau deja in sezut, este un efort prea mare pentru coloana lor vertebrala sa sustina pentru o perioada lunga de timp aceasta pozitie. Cu spatarul ridicat scaunul poate fi folosit foarte bine atunci cand bebelusul dvs va creste. De asemenea atunci cand va dori sa doarma in timpul calatoriei cu masina, spatarul rabatabil este cel mai bun lucru pentru confortul copilului.

3. Protectiile laterale.

Anumite modele au protectii laterale speciale, umplute cu spuma de polistiren, care absorb energia de impact lateral înainte de a ajunge la copil. Aceste protectii determina ca modelele respective sa fie cu aproape 25% mai sigure decat scaunele obisnuite. Iar in timp ce conduceti copilul isi poate sprijini confortabil capul pe partile laterale si tetiera.

Un exemplu bun sunt cele de la Vento, care pe langa structura foarte solida, pozitia de somn inclinata suficient, are aceste bune protectii laterale.

Dati click pe imagine pentru mai multe detalii:

4. Centura de siguranta in 5 puncte

În cazul franarii bruste sau in cazul unei situatii periculoase, datorita centurii de siguranta copilul nu trebuie sa cada de pe scaun. Scaunul de masina pentru copii trebuie sa fie reglementat si sa aiba centura in 5 puncte. Iar catarama trebuie sa fie asigurata astfel încat copilul sa nu o poata desface. Curele trebuie sa fie, de asemenea, suficient de largi pentru a nu taia corpului copilului in timpul calatoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sofiline.ro