Să pun bebelușul în leagăn sau nu?

Leagănul pentru bebeluș este de mare ajutor pentru noile mămici, și mai ales pentru bebelușii care s-au obișnuit cu mișcarea ritmică de legănare a pântecelui sau a brațelor mamei.

Bineînțeles, leagănul nu poate înlocui căldura umană, așa că experții nu recomandă o perioadă de folosire mai lungă de o oră pe zi atunci când micuțul tău este treaz.

Dacă bebe se obișnuiește cu leagănul, atunci acel timp pe care îl petrece acolo este binevenit pentru a te recupera în această perioadă.

Leagan Chicco – detalii click pe imagine

Ce leagan aleg?

M-am documentat si recomandarile specialistilor sunt unele simple si justificate.

Un aspect ar fi adaptarea la dimensiunea si greutatea bebelusului si sa nu se foloseasca leaganul si dupa ce bebelusul depaseste limita admisa, mai ales daca e energic, sa fie in siguranta cand se joaca.

Din ce în ce mai mulți părinți aleg varianta de leagăn electric care le este de foarte mare ajutor atunci când bebelusii au colici, cand ii adoarme sau chiar si pentru a distra bebelusii.

Una din recomandarile mele, daca luam in considerare si producatorul ete acesta de la 4moms MamaRoo, unul dintre cele mai apreciate si recomandate marci si modele. Click aici pentru detalii

Acesta este un leagan electric cu 5 programe, adaptabil pana la 11 kg. Click aici pentru detalii
Acesta este un leagan electric cu 5 programe, adaptabil pana la 11 kg. Click aici pentru detalii

Daca esti pe punctul de a face o achiziție în acest sens, iată câteva lucruri la care să fii atentă:

  • Dacă nu vrei să ramai mereu fara baterii, care sa rebuiasca mereu schimbate, poate ar fi bine să încerci un model care se poate băga în priză.
  • Motorașul leagănului emite un sunet care pentru unii copii este chiar liniștitor.
  • Pentru mai multă siguranță poți opta pentru un leagăn ce oferă sistem de închidere în cinci puncte, dar să știi că și cele care au închidere în trei puncte sunt sigure.
  • Alege un model de leagăn ușor de curățat și cu husă din bumbac, care să nu fie prea înalt pentru a preveni eventualele riscuri de alunecare sau de cădere.

Desi este un model mai simplu, acest tip de leagan este versatil si bine gandit. In plus pretul este foarte bun raportat la calitate. Deschideti detalii despre produs aici.

Indiferent de modelul pentru care optezi, sa nu pierzi din vedere nevoile reale ale bebelusului – linistire, confort, miscare si … stimulare senzorială.

Ai rabdare cu acomodarea lui, acordă-i ocazia si timpul necesar pentru a se acomoda acolo, nu te grabi cu dezamagirea „ah, nu sta in balasoar”.

Si nu in ultimul rand, sa ai mereu grijă ca micutul sa nu ramană nesupravegheat!

O varianta de leagan, mai clasic, este acesta care este defapt un patut in toata regula, dar care e electric. Acesta e de asezat copilul doar in timpul somnului. Este recomandat pana la 12 kg.

2 comentarii

  1. Foarte bun articol. Si noi am folosit un leagan. Noi l-am avut pe al doilea(Joie Serena 2 in 1). Am fost foarte multumita de el. Este inca o editie ce poti lua jos partea de deasupra si se face doar bouncer care si vibreaza (are o baterie tip D bouncerul). Leaganul in sine e la priza. Se poate lagana si fata-spate si lateral. Are si melodii, si sunete albe si lumina. Pt noi in perioada colicilor a fost mana cereasca. Dar majoritatea sunt pana la 9kg. Cat e mic e ok sa il pui pe copil, dar dupa ce mai creste, trebuie incurajat sa isi dezvolte motricitatea, lucru ce leaganul nu prea il ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sofiline.ro