DiverseParentingTotul despre copii

Ce citim copiilor – cele mai recomandate carti pentru 2-4 ani

Prima carte pe care o recomand, e defapt o serie, care e doar cu ilustratii. O recomand prima pentru ca merge de la varste fragede, dar si pentru ca e preferata noastră:

Hoinari prin anotimpuri

Prima dată am împrumutat de la ludotecă, toata seria. Copilul meu (2a) statea pe ea chiar si 30 de minute, pentru ca e plina de ilustratii, cu personaje pe care le cauta pe fiecare pagina.

Fiind asa bogata, permite mamei (sau tatalui, bunicilor) sa ii explice copilului cate-n luna si-n stele, pe acest continut.

Cartea bogat ilustrata Hoinari prin anontimpuri o gasiti aici

1. Saracia si foametea – explicata copiilor intr-un mod simplu, firesc si plin de compasiune.

2. Refugiatii si emigrantii

3. Rasismul si intoleranta

„[…] Însă, oamenii săraci trăiesc uneori in case neincalzite sau pline de umezeala. Unii pot chiar sa nu aibă casă si sunt astfel nevoiți sa locuiască pe strazi. Daca nu au casa, hrană sau apa curată, ei se pot imbolnavi. Iar atunci cand sunr bolnavi, ei nu isi pot permite intotdeauna sa mearga la medic sau sa isi cumpere medicamentele de care au nevoie.”

„Saracia si Foametea” explicata copiilor, o lectie pe care si adultii, o putem servi impreuna cu cei mici. La felie. La fila. Zi de zi. 🙏💬🌿

Intreaga seria o gasiti la carturesti (link aici)

O alta carte recomandata pe toate grupurile de mamici este seria Jup. La fel de apreciata este si seria Erus, mie mi-a placut Erus si Valea Iubirii.

TE-AR PUTEA INTERESA SI: 5 pași și 5 carți pentru dezvoltare în parenting

Castor si Breb

serie de carti pe care le gasiti la editura Gama. Eu le-am luat de la Cair Paravel dar le gasiti si pe libris (in linkul acesta)

Am mai tot auzit de cărţi pentru gestionarea emoţiilor dar nu credeam 😮 că la nici 2 ani, S. poate asimila cu atâta duioșie emoţiile din aceste două cărți pentru copii: „Ursulet este TIMID” si „Ursulet este BUN

Pentru că are fraze scurte, ușor de citit înainte ca micuţul să își piardă răbdarea, cartea are menirea de a face copilul să înţeleagă imediat și să își însușeasca cu ușurinţă valorile pe care le promovează cartea.

Si S. (1a8l) a înţeles tot ce i-am citit, iar ilustrațiile minunate l-au impresionat imediat, astfel că s-a dus sa iubească ursuleţul uitat în camera sa, pe care cred că îl vede acum cu alti ochi.

Cu toată sinceritatea vă recomand să le faceţi cadou copiilor ambele. Am lasat link de pe libris aici, cu toate ca eu le-am cumpărat aseară din librărie şi bineînţeles au costat cu 12 lei mai mult, dar uite,

👉 Ursuleţ este BUN – 18, 69 lei

Ursulet este TIMID – 18,69 lei

Related posts
Diverse

Cum este interpretat zambetul unui vânzător? Persuasiune si limbajul trupului, capitoul V

BusinessCampania Usi Deschise FemeilorDiverse

Update Campania Usi deschise femeilor - evenimente, proiecte și obiective

BusinessCampania Usi Deschise FemeilorDiversePractici financiare

Ieșim la masă cu clienții sau nu? Bune maniere în afaceri - fragement din Modulul 3

BusinessCampania Usi Deschise FemeilorDiversePractici financiare

Tehnici de persuasiune in relatia cu clientii | Modulul II - Scoala de business Gaminvest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sofiline.ro