DiverseParentingTotul despre copii

O oră de televizor este egală cu un gram de cocaină”. Psihologul clinician Marius Teodor Zamfir, despre copiii dependenți de gadgeturi.

A aparut o noua forma de autism, identificată de medicii pediatri, psihologii si psihoterapeutii pentru copii, anume „autismul virtual”. Am citit asta chiar pe website-ul organizatiei stopautismvirtual.ro, daca va vine sa credeti unde s-a ajuns, da, exista campanie special pentru asta.Conform acestora, autismul virtual apare la copiii care au vizionat zilnic, în medie, peste 4 ore de mediu virtual (TV, telefon mobil, tabletă, computer) în perioada 0-3 ani. Incidența este de 80% la băieți.Pe grupurile de mamici, se lanseaza des aceasta tema, insasi mamici ale copiilor „afectati” apeleaza la ajutor. Strigate disperate precum

Cel care a introdus și a utilizat, pentru prima dată, termenul de „autism virtual” este psihologul clinician Marius Teodor Zamfir, care a expus argumentele sale în cadrul Conferintei Internationale pentru Autism (IACB 2018), cel mai important eveniment destinat familiilor și specialiștilor din domeniul autismului.

Specialistul analizeaza fenomenul din 2007.

Diferența dintre cele două tipuri de autism este următoarea: în cazul copiilor cu autism „clasic” e vorba de leziuni ireversibile la nivel cerebral (tulburări metabolice, intoxicații cu metale grele care distrug legăturile neuronale). În cazul copiilor cu autism virtual este vorba despre inexistența acestor legături, din cauza unei stimulări necorespunzătoare.Atunci când se află în mediul virtual, copilul primește doar o informație auditivă și vizuală, neavând însă capacitatea de a procesa ceea ce se întâmplă. Copilul nu produce nicio mișcare care să-i dezvolte sistemul neurologic. Copilul va fi atras de sunetele de la TV, decât de vocea mamei, pentru că nu a fost stimulat cu vocea ei.

Bebelusii de doar cateva luni nu trebuie lasati sa interactioneze cu ecranele digitale, pentru a nu le fi afectata dezvoltarea si activitatea neurologica si pentru a nu dezvolta autism virtual.
Intre 2012-2017, psihologul clinician Marius Zamfir a efectuat un studiu longitudinal cu 110 copii si a observat ca numarul copiilor autizati care au vizionat ecrane digitale peste 4 ore/zi s-a triplat. Daca in 2012, manifestau tulburari din spectrul autist circa 37% dintre copiii care au stat in fata device-urilor, in 2017, numarul acestora a ajuns la peste 97%. Motivul acestei cresteri atat de mari este accesibilitatea ecranelor, regasite acum peste tot (la restaurante, in masina, in parc, etc).Sursa: suntparinte.md, stopautismvirtual.ro

About author

Mamăprenoare și iubitoare de viață
Related posts
Diverse

Cum este interpretat zambetul unui vânzător? Persuasiune si limbajul trupului, capitoul V

BusinessCampania Usi Deschise FemeilorDiverse

Update Campania Usi deschise femeilor - evenimente, proiecte și obiective

BusinessCampania Usi Deschise FemeilorDiversePractici financiare

Ieșim la masă cu clienții sau nu? Bune maniere în afaceri - fragement din Modulul 3

BusinessCampania Usi Deschise FemeilorDiversePractici financiare

Tehnici de persuasiune in relatia cu clientii | Modulul II - Scoala de business Gaminvest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sofiline.ro