Ce înseamnă să fii o femeie puternică? O întrebare la care, cred, că foarte mult timp se vor găsi răspunsuri. Şi cu fiecare generaţie de femei puternice, acestea vor conţine esenţa, acel ceva care este specific vremurilor. Dar, există câteva răspunsuri la această întrebare care sunt valabile, oricând.

.
Am identificat cele 7 acţiuni  pentru a fi o femeie puternică.

  1. Investește în ea însăși.

O femeie puternică ştie că investiţia în ea însăşi  este cea mai profitabilă pe termen lung şi mai ales cea care aduce  valoare. Ce înseamnă a investi în propria persoană?  Să fie sănătoasă,  educată şi evident frumoasă. Cariera nu înseamnă doar sacrificii şi multă muncă. Performanţele profesionale  vin doar printr-o instruire permanentă  în domeniul ales. Altfel spus, a-ţi construi  personalitatea și a te dezvolta profesional presupune o  actualizare continuă.

  1. Nu depinde de nimeni.

A fi dependentă de o altă persoană poate fi considerată o slăbiciune. O femeie puternică se asigură că ea poate sta pe propriile picioare și că îşi poate atinge  obiectivele doar  prin perseverență.

  1. Nu cunoaşte sentimentul  de „victimă”.

O femeie puternică știe că a-ţi plânge de milă  este o pierdere de timp. Știe că atunci când apar probleme eficient este  să găsească soluțiile pentru  a depăşi obstacolul.   O femeie puternică se ridică deasupra provocării.

    1. Își asumă riscuri.

fashionagenda.ro%20

O femeie puternică știe că succesul nu poate fi realizat fără a-ţi asuma şi riscuri. Dar asta nu înseamnă că va lua decizii nesăbuite. Femeile puternice îşi asumă riscurile, dar  atent calculate.

    1. Inspiră pe cei  din jurul ei.

 

Pentru o femeie puternică  important este să fie o sursă de energie şi inspiraţie pentru cei din jur. Ea înțelege că succesul și fericirea nu pot fi realizate doar de unul singur. Şi mai ales ştie să împartă cu ceilalţi câte o felie din tortul  Fericirii .

  1. Nu-i este teamă să ceară ajutor.

O femeie puternică știe când și cum să ceară ajutor. Pentru ea sunt importante obiectivele pe care le-a stabilit şi mai ales faptul că trebuie să le realizeze. Iar în această ecuaţie, vanitatea şi orgoliul nu prea au loc.  Ea înțelege că nimeni nu poate avea succes de unul singur și că lucrul cu o echipă poate face efortul mai…. dulce.

  1. Știe că eșecul face parte din joc.

Femeia  puternică are convingeri ferme și principii pe care le susține. Dar își păstrează mintea deschisă și se adaptează. Ea înțelege că schimbarea este singura constantă  în această lume și, prin urmare, o folosește în avantajul său. O femeie puternică mai știe însă, că, o schimbare  poate aduce cu ea şi …eşecul. Iar dacă se întâmplă, o femeie puternică nu se teme  să eșueze. Îl  acceptă în viaţa sa ţi îl abordează  ca pe o oportunitate de învățare. Pentru ea eşecul este un accelerator  de succes.missgrey.ro

Astfel, am văzut că aceste femei pot obţine tot ce îşi propun. De ce? Cum? Simplu răspuns: Forța vine din interior.

În fiecare zi, o femeie poartă bătălii.  În viaţa ei sunt victorii şi înfrângeri. Dar, un lucru este sigur: nu îi este frică. Pentru că ea ştie că este…O Femeie Puternică.

By Antoaneta Banu-Dialoguri despre Putere

Jurnalist şi Specialist Comunicare

Community Activator

Related posts
Diverse

Programul Avon Campus

Diverse

Daca tu esti fericita, vei fi si prețuită

Campanii pentru femeiCasa meaDiverseTotul despre copii

12 lucruri formidabile despre lână pe care nu le știai si frumoasa afacere a Ioanei

Campania Exista Carieră și După BebeDiverse

Exista cariera si dupa bebe - despre campanie, conferita si viziune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *