DiverseInformatii utile pentru orice mamaParenting

Contribuie activ la invatarea copilului tau! Ghid dedicat parintelui responsabil

Draga parinte,
Inca din prima secunda a vietii, creierul absoarbe informatie, o prelucreaza si o foloseste atunci cand are nevoie de ea. Unii dintre noi avem capacitatea de a retine si de a ne insusi informatii in mod accelerat, iar altii intr-un ritm mai lent. Indiferent de caz, invatarea are loc pe tot parcursul vietii. 
Faptul ca un copil are abilitatea de a invata mult mai rapid decat un adult nu este un secret pentru nimeni. Copiii sunt mai creativi, pot invata limbi straine intr-un timp mult mai scurt si isi pot dezvolta o logica sanatoasa mai usor decat persoanele care se afla deja la varsta maturitatii.
In ciuda acestui fapt, chiar si copiii pot avea dificultati in procesul de invatare. Tehnologia de care dispunem astazi ofera un acces la informatie fara precedent, care poate deveni coplesitor. Fiind bombardati cu informatii, atat copiii, cat si adultii, ajung sa filtreze cu dificultate informatia pe care o primesc. Astfel, invatarea de noi lucruri poate fi ingreunata. 
Chiar si atunci cand informatia excesiva nu reprezinta o problema, iar copilul este perfect capabil sa filtreze informatiile utile si pe cele inutile,  acestuia ii sunt insuflate metode de invatare consumatoare de timp si de energie, care nu ofera rezultatele asteptate.

chicco.ro

Ce este invatarea accelerata?
Capacitatea de a invata in mod accelerat este dorinta suprema a fiecaruia dintre noi. Cine nu si-ar dori sa poata sa sara peste zecile de ore de invatat pe de rost sau peste stresul pe care il presupune invatatul traditional? In zilele noastre, acest lucru este posibil atat in cazul adultilor, cat si in cazul copiilor.

Metodele traditionale de invatare se dovedesc a fi din ce in ce mai greoaie si mai ineficiente. Timpul petrecut invatand in mod clasic se dovedeste a fi, deseori, timp pierdut. Cercetarile din domeniul stiintific au aratat ca procesele cognitive care stau la baza invatarii pot fi accelerate cu usurinta, atunci cand sunt aplicate tehnicile corecte.
In acest sens, au fost detectate numeroase metode prin care, in special copiiii, pot asimila cunostinte mult mai usor, intr-un timp mult mai scurt.Metoda lecturii performate, tehnica lecturii analitice sau invatarea predictiv-evaluativa sunt doar trei dintre metodele si strategiile care iti pot redefini modul de a invata lucruri noi.
Invatarea accelerata este un ansamblu de metode care ajuta la absorbirea mai rapida  a informatiei, la crearea unei scurtaturi in drumul spre rezultatul dorit.

Principalul avantaj al tehnicilor de superinvatare este faptul ca poti economisi mult mai mult timp. Scoala traditionala nu reuseste sa ii invete pe elevi, dar nici pe parintii lor modalitati de invatare eficiente. Din acest motiv, timpul dedicat invatarii este prost organizat.  Astfel, copiii petrec prea putin timp cu parintii, activitatile lor comune sunt limitate, iar cunostintele pe care copiii le asimileaza in timpul scolii sunt uitate cu usurinta.

De ce ai nevoie de tehnici de invatare eficienta?

Iti doresti sa te bucuri de rezultatele unor tehnici de superinvatare? Vrei sa stii cum iti poti invata copilul sa aiba o performanta mai buna cu mai putin efort? Iti doresti sa petreceti mai mult timp impreuna in loc sa fiti concentrati mereu pe temele primite in clasa?
Atunci ai nevoie de ghidul Tehnici de invatare accelerata. Ghid dedicat parintelui responsabil si copilului eficient. Acesta poate fi folosit pentru accelerarea procesului de invatare din timpul orelor de la scoala, activitati extra-curriculare si chiar si pentru activitati de familie.
Implica-te in educatia copilului tau ajutandu-l sa invete eficient. Cu ajutorul tehnicilor de invatare accelerata, copilul va reusi sa se concentreze mai bine si sa asimileze un volum foarte mare de informatii.
Cele mai importante beneficii ale ghidului mentionate de utilizatorii acestuia sunt:
 • Dublarea puterii de concentrare si de invatare
 • Rezultate imbunatatite la invatatura
 • Economisirea timpului
 • Posibilitatea de a aplica tehnicile in orice domeniu

Perspective abordate


Ghidul ofera perspective ale psihologilor, profesorilor, parintilor, dar si a copiilor in ceea ce priveste invatarea. De asemenea, contine o introducere psihologica ce discuta elementele de la baza invatarii si descrie cele mai eficiente tehnici de superinvatare intr-un limbaj uzual.

Doamna psiholog Adina Escu a scris acest ghid in urma a numeroase studii de caz si intalniri cu clienti care se confrunta cu aceleasi probleme. Dansa are o experienta indelungata in lucrul cu copii si adulti, fiind un profesionist cunoscator al comportamentului creierului uman si intelegand in detaliu ce trebuie sa facem pentru a beneficia la maximum de potentialul acestuia! Tehnicile prezentate au fost testate de-a lungul timpului, iar rezultatele au fost pe masura asteptarilor.
shop.andreearaicu.ro
In lucrare vei gasi informatii utile despre conditiile care favorizeaza invatarea, despre exercitii de concentrare si memorare, planificarea invatarii, lectura inteligenta, tehnici de luat notite si multe altele. In plus, lucrarea este structurata pe grupe de varsta astfel incat sa regasesti informatii utile indiferent de varsta copilului tau.

Esti interesat de dezvoltarea cat mai rapida si mai eficienta a copilului tau? Vrei ca acesta sa invete rapid si sa isi foloseasca timpul in mod practic? Atunci acest ghid este realizat special pentru tine. Iti oferim ghidul Tehnici de invatare accelerata.
About author

Mamăprenoare și iubitoare de viață
  Related posts
  Diverse

  Parada tocurilor mici pentru mămici

  Diverse

  Upcoming summer events #petocuricufamilia & #readytochange

  Campanii pentru femeiDiverseHuman DesignPersonal si delicat

  Tu știi când ai facut ultima oara burnout?

  Diverse

  Jurnal luna iunie | Alexandra Giuffrida

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *