DiverseInformatii utile pentru orice mamaParenting

8 motive pentru care trebuie sa-ti inveti copilul importanta contactului vizual

Contactul vizual este una dintre cele mai puternice forme de comunicare non-verbala care exista, insa din pacate, la copii aceasta nu se manifesta atat de natural pe cat ne-am dori. Iata 8 motive pentru care trebuie sa-ti inveti bebelusul importanta contactului vizual.chicco.ro

 

8 motive pentru care trebuie sa-ti inveti bebelusul importanta contactului vizual:
1. Bebelusii & Contactul vizual
2. Expresia
3. Abilitati de ascultare
4. Increderea
5. Imprietenirea cu alti copii
6. Electronicele
7. Visarea cu ochii deschisi
8. Excesul

Comunica prin priviri cu bebelusul tau

Contactul vizual este una dintre cele mai puternice forme de comunicare non-verbala care exista, insa din pacate, la copii aceasta nu se manifesta atat de natural pe cat ne-am dori. Dincolo de rezultatele pe care le astepti in urma contactului vizual dintre tine si sugarul sau copilul tau, ar trebui sa stii faptul ca majoritatea copiilor nu sunt complet constienti de cum functioneaza in anumite situatii aceasta forma de comunicare.

Un mod usor prin care ii poti arata copilului puterea contactului vizual este sa il duci la raionul de cereale al magazinului alimentar si sa il intrebi care cereale i se par cele mai atragatoare.

Un studiu al universitatii Cornell, din New York, a descoperit ca “sunt cu 16% mai mari sansele ca o anumita marca de cereale sa fie aleasa de catre consumatori atunci cand literele de pe ambalajele acestora sunt foarte evidentiate. Deloc surprinzator pentru noi, studiul a descoperit ca pe cutiile cerealelor pentru copii literele sunt scrise in josul cutii, la un unghi de 9,6 grade, pe cand la cerealele pentru adulti sunt drepte si simetrice.”fashionsense.ro
In afara de alegerea cerealelor cele mai bune atunci cand esti la cumparaturi, in continuare sunt date 8 motive pentru care ar trebui sa-ti inveti copilul importanta contactului vizual.

1. Bebelusii & Contactul vizual

Cand sugarii implinesc 6-8 saptamani, o sa inceapa sa stabileasca contactul vizual cu mama si o vor urmari cu privirea. Aceasta inseamna ca incep sa recunoasca persoanele familiare; iata baza interactiunii sociale pe care o au odata cu inaintarea in varsta.

2. Expresia

Prin stabilirea contactului vizual cu alti oameni, copilul nu-si exprima doar interesele/ nevoile, ci si invata sa acorde atentie la ceea ce li se intampla celorlalti; ceea ce ii ajuta sa se dezvolte din punct de vedere social si sa constientizeze importanta expresiilor lecturii pentru  interactiune.

3. Abilitati de ascultare

Toate mamele stiu ca forma favorita de impotrivire pasiva a copiilor atunci cand li se vorbeste este evitarea completa a stabilirii contactului vizual. Nu sunt adorabili? Majoritatea parintilor insista sa fie priviti in ochi de catre copil atunci cand ii vorbesc pentru a sti ca mesajului transmis de ei i-a fost acordata atentie. Acest tip de contact vizual va crea o buna impresie profesorilor de la scoala si va antrena copilul sa invete prin concentrarea atentiei.

4. Increderea

In tot regnul animal, privirile directe sunt semne ale increderii si ale competentelor de lider. Cand copii invata aceasta la o varsta frageda, oamenii le vor raspunde in concordanta cu ceea ce vor, iar ei nu vor parea doar increzatori, ci vor fi increzatori.

5. Imprietenirea cu alti copii

In comparatie cu cei dezinvolti, copii timizi sau mai retrasi au adeseori nevoie de un timp mai indelungat pentru a-si face prieteni. Acestora le este dificil sa vorbeasca intr-un grup, iar  stabilirea contactului vizual direct reprezentand o adevarata provocare pentru ei. Este foarte probabil ca ei sa iasa din propria cochilie atunci cand vor invata sa se angajeze in conversatii in care isi privesc direct in ochi partenerii.

6. Electronicele

Odata cu dominarea vietilor noastre de catre dispozitivele electronice, chiar si adultii au uitat importanta stabilirii contactului vizual direct; Ceea ce inseamna ca trebuie sa ai mare grija sa nu fii absorbit de micile ecrane, in defavoarea celor mici din jurul tau. Trebuie subliniat faptul ca ar trebui sa inchizi televizorul sau computerul atunci cand nu esti singur.

7. Visarea cu ochii deschisi

Daca ai in casa un micut visator cu ochii deschisi, atunci stii cat de creativi pot fi copii. Pe langa asta, ei pot fi uituci si foarte galagiosi. Copiii visatori au tendinta de a se refugia intr-o lume imaginara  atunci cand se simt inconfortabili sau sunt plictisiti.  Invata copilul sa priveasca direct in ochi persoana cu care vorbeste pentru ca aceasta il va ajuta sa fie prezent in lumea reala atunci cand este necesar; astfel va invinge timiditatea.

8. Excesul

In cele din urma, lucrurile bune in exces nu sunt benefice. Atunci cand copii nu se holbeaza la podea, obisnuiesc sa se uite tinta la oamenii pe care ii gasesc interesanti sau care ies in evidenta ( acest tip de comportament poate conduce la interiorizarea excesiva a copilului). Aveti grija sa ii invatati pe copii ca persoanele vizate de privirile lor insistente se pot simti inconfortabil sau amenintate.

 

http://www.desprecopii.com

About author

Mamăprenoare și iubitoare de viață
  Related posts
  Diverse

  Timp pentru mine

  Diverse

  Parada tocurilor mici pentru mămici

  Diverse

  Upcoming summer events #petocuricufamilia & #readytochange

  Campanii pentru femeiDiverseHuman DesignPersonal si delicat

  Tu știi când ai facut ultima oara burnout?

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *