Business

STUDIU: PESTE 70% DINTRE ROMANI ISI DORESC PROPRIA AFACERE, DAR SE TEM DE INSTABILITATEA MEDIULUI ECONOMIC

METRO a realizat un studiu international in cadrul caruia a analizat afacerile independente din 10 tari. Majoritatea romanilor isi doresc propria afacere, insa putini dintre ei fac acest pas, din cauza unor piedici precum dificultatea de a gasi sprijin financiar si instabilitatea mediului economic.

©www.themoment.ro

Studiul International privind Afacerile Independente are scopul de a cunoaste in profunzime atitudinea publicului fata de antreprenori, cat si de a oferi perspective asupra provocarilor cu care se confrunta antreprenorii, asupra experientei acestora si a modului in care poate fi gestionata o afacere pentru a avea succes.

Asadar, pentru cercetare, METRO a selectat un esantion de 10.000 de persoane din Romania, Germania, Franta, Olanda, Italia, Portugalia, Republica Ceha, Turcia, Rusia si China. Cercetarea scoate in evidenta punctele tari dar si ingrijorarile afacerilor independente, atat din perspectiva detinatorilor de afaceri cat si a celor care aspira la deschiderea unui nou business.

Cand au fost intrebati care este cea mai mare amenintare asupra succesului afacerii lor, majoritatea antreprenorilor si-au exprimat ingrijorarea cu privire la lipsa unui sprijin financiar, situatia economica din tara lor, taxele si birocratia. Aceste ingrijorari variaza in functie de tara, de situatia economica generala si taxele din tara respectiva, fiind mai evidente in Italia si Romania.

Majoritatea romanilor si-ar dori sa aiba o afacere proprie (71%), dar in acelasi timp 41% dintre ei sunt ingrijorati cu privire la situatia economiei in viitor si 28% cu privire la evolutia din sfera politica, arata studiul realizat de grupul german Metro in Romania.watchshop.ro%20

Procentul romanilor interesati de un business propriu este mult mai mare decat media din cele 10 tari participante la studiu, de 48%, tara noastra fiind depasita doar de Turcia (74%) si urmata de China (58%).

Studiul mai arata ca majoritatea francezilor si chinezilor (80%) sunt increzatori in propriile guverne, in ceea ce priveste sustinerea micilor afaceri, la polul opus fiind insa italienii (cu doar 18%) si romanii, cu 24%.

Daca ar fi sa o ia de la inceput, noua din zece antreprenori ar alege sa porneasca o afacere proprie.

In ciuda tuturor provocarilor pe care le evidentiaza acest studiu, detinatorii de afaceri sunt foarte increzatori in decizia lor de a incepe o afacere: daca s-ar putea intoarce in timp, un procentaj coplesitor de 89% dintre cei intervievati ar alege sa devina din nou antreprenori.

Alti factori care subliniaza preferinta pentru afacerile independente includ calitatea produselor si a serviciilor oferite, dar si relatia apropiata a antreprenorilor cu clientii lor.

„Aceste rezultate ne dezvaluie noi perspective cu privire la importanta pe care o acorda societatea afacerilor independente si ne ajuta sa intelegem ce ii motiveaza si ce ii ingrijoreaza pe antreprenori. Un lucru iese in evidenta: sunt foarte multe persoane carora le-ar placea sa porneasca propria afacere, dar in final nu o fac.

Acest studiu analizeaza motivele care stau la baza acestei decizii. Potentialul antreprenorial este stimulat numai daca exista un cadru potrivit si se acorda sprijinul adecvat.(…)”, spune Olaf Koch, Presedintele Consiliului de Administratie METRO AG.

Studiul realizat de METRO se poate vizualiza aici >>

surse:

Economic Zoom

ideideafaceri.manager.ro

Related posts
BusinessIdei de afaceri

Afaceri profitabile in 2020

BusinessCampania Exista Carieră și După BebeCampania Usi Deschise FemeilorCampanii pentru femeiDiverse

Idei de afaceri pentru femei la moda in 2020

BusinessCampania Exista Carieră și După BebeCampania Usi Deschise FemeilorCampanii pentru femeiCurajul prietenelor meleDezvoltare personalaDiversePovesti de succes

7 avantaje ale femeilor în fața bărbaților, în business

BusinessCampania Exista Carieră și După BebeCampania Usi Deschise FemeilorCampanii pentru femeiDiverseTotul despre copii

Retrospectiva anului 2019 | Proiectele marca #petocuricufamilia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *