DiverseParenting

O Lecţie Simplă şi de Impact despre Avantaje şi Oportunităţi

O clasă de copii, un coş de gunoi şi un joc distractiv iniţiat de profesor. Câteodată nu e nevoie de mairetroboutique.ro mult pentru ca cei mici să plece acasă cu o lecţie de viaţă despre apreciere, empatie şi motivaţie.

O clasă de copii, un coş de gunoi şi un joc distractiv iniţiat de profesor. Câteodată nu e nevoie de mai mult pentru ca cei mici să plece acasă cu o lecţie de viaţă despre apreciere, empatie şi motivaţie.

Despre ce e vorba. Profesorul le spune copiilor că ei reprezintă populaţia ţării şi fiecare are posibilitatea de a se îmbogăţi. După care aşează un coş de gunoi în faţa clasei şi le spune copiilor că pot urca în ierarhia socială dacă reuşesc să arunce hârtia în coş, fiecare stând pe scaunul lui.

Evident că elevii din faţă reuşesc fie să nimerească coşul fie să arunce foarte aproape de acesta, în timp ce elevii din spatele clasei nu reuşesc mare lucru.

Cu cât eşti mai aproape de coş, cu atât cresc şansele de a-l nimeri. Asta înseamnă să fii privilegiat.

Elevii din spate se plâng că jocul este nedrept, în timp ce elevii din faţă se concentrează pe obiectivul aflat la îndemână nedându-le atenţie celor din spate. În plus cei din faţă sunt chiar obstacole fizice pentru hărtiile celor din spate!

Pentru că vă bucuraţi de educaţie, rolul vostru este să fiţi conştienţi de acest privilegiu şi să îl folosiţi pentru a realiza lucruri măreţe, susţinându-i în acelaşi timp pe cei din rândurile din spate.

 

Related posts
Diverse

Dacă trăiesc în critică și cicăleală, copiii învață să condamne

Diverse

Manualul copilului Manifestor

Campania Exista Carieră și După BebeCampania Usi Deschise FemeilorCampanii pentru femeiComunitatea #petocuricufamiliaDiverse

Jurnal Aprilie #petocuricufamilia Team - din comunitate - 4 povești, 4 zile de naștere

Diverse

Marea definiție a prieteniei | Comunitatea Pe tocuri cu familia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *