DiverseInformatii utile pentru orice mamaParenting

De ce întârzaie mersul la unii copii?

Pentru copil, mersul este o cucerire importantă, care îi permite să atingă o autonomie partială şi să inceapă explorarea lumii inconjuratoare. Acesta rezultă din interactiunea dintre diferite componente. Scheletul, musculatura şi articulatiile, coordonate de sistemul nervos, colaborează la desfăşurarea acestei activităti.

 

 

Este un fenomen care se manifestă diferit la fiecare copil, in care se imbina caracteristici personale, legat partial de constitutie, partial de mediul familial, precum şi de caracteristici etnice, adica legate de rasa căreia copilul ii apartine.

De ce unii copii intarzaie să meargă?

 

  • Unul dintre motive poate fi pur şi simplu lipsa de sigurantă. Pentru a-i da sigurantă, este de ajuns să i se ofere un sprijin minim, degetul unuia dintre părinti, fusta mamei, pantalonul tatălui.
  • Stresul mamei. Dacă bebe tău nu merge încă ppate fi pentru că l-ai ținut şi l-ai.protejat excesiv. Atentie, s-a observat că mamele prea tematoare, cu atitudini hiperprotectoare şi anxioase, pot duce la întârzierea mersului copilului. Lasa pur si simplu copilul să cadă, în incercările sale de a umbla.prin casă sau prin iarbă, nu i se va întâmpla nimic rau, dimpotrivă, dacă învață să cadă, învață şi să mențină echilibrul, dar si să se ridice. Rezistă tetației de a-i sări repede în ajutor când se împiedică puțin.

nichiduta.ro

  • Greutatea copilului. Copilul dolofan şi greu tinde să se confrunte cu unele dificultăți, in plus şi va fi ceva mai lent in dobândirea capacității de a merge. Uşoarele intârzieri nu trebuie să constituie o sursă de griji.
  • Genetic. De multe ori, copilul care întârzie să meargă are un părinte care a mers mai tarziu când era bebeluş. Dacă întârzierea depăşeşte un an şi jumătate, adresați-vă medicului.

Te poate interesa şi displazia si luxatia congenitala. Vezi articolul aici

 

sursa foto: Reconnecting/Veer

autor: Alexandra Giuffrida

Related posts
Diverse

Timp pentru mine

Diverse

Parada tocurilor mici pentru mămici

Diverse

Upcoming summer events #petocuricufamilia & #readytochange

Campanii pentru femeiDiverseHuman DesignPersonal si delicat

Tu știi când ai facut ultima oara burnout?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *