Pasta cu rosii, zucchini si busuioc – foarte aromata si gata in 10 minute

Pe principiul de baza al bucatariei mediteraneene, cu cat mai simplu cu atat mai bun, am preparat azi in doar 10 minute pasta cu legume si busuioc.

Ingrediente:

  • Rosii
  • Dovlecei zucchini
  • Cartofi
  • Ceapa
  • Usturoi
  • Busuioc
  • Vin alb

Mod de preparare:

Ca de obicei, se pun pastele la fiert. Nu uitati, pastele nu se spala, nu se pune sare nici ulei in apa.

Separat, într-o tigaie, se calesc ceapa si usturoiul, si cartofii taiati foarte subtire. Se adauga la sotare dovleceii zucchini rondele si rosiile taiate bucati cat mai mari. La un moment dat, cand scade sosul si ar incepe sa se prajeasca, se stinge cu jumatate de pahar de vin alb, se adauga busuiocul, sare dupa gust si se lasa acoperit cu un capac.

Cand pastele sunt fierte eu prefer sa le pun cu o paleta direct in tigaie, astfel ca se mai gatesc impreuna si se imbina gusturile, 2-3 minute. Cand le pun din oala cu paleta, ajumge putina apa in tigaie, numai bine cat sa nu se arda si sa le pot invarti 2-3 minute.

Stiu cat e de importanta o recomandare, pentru ca eu la inceput nimeream tot produse de slaba calitate in supermarketuri. Asta fiidca le luam dupa ureche sau dupa eticheta. Asadar, va pun aici linkul spre un site de unde ne comandam noi ulei si cafea bune, internationalitalia.eu

Ulei de masline E.V.O Laudemio Cantagallo la 500 ml (click aici)

O astfel de cina e foarte usoara si hranitoare, legumele nu se fierb foarte tare, raman savuroase si hranitoare, iar preparatul este usor de digerat si nutritiv, numai bun pentru cina.

Merge langa un pahar de vin alb sau rose, ca primul fel. Pentru gurmanzii care nu se satura, recomand o salata tot de legume, eventual cu branzeturi sau chiar un platou de branzeturi cu nuci si mere, ca fel secundar.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *