DiverseDivertismentMarketing & AdvertisingParenting

Interviu cu fotograful Claudia Lucaciu| Tot ce nu știai până acum despre ședințele foto

Fotografia este unul dintre cele mai cunoscute moduri de a imortaliza un moment frumos și plin de emoții, iar cu ajutorul lor reușim să trezim amintiri și să stingem dorul față de cei care din anumite motive nu ne sunt alături.

Dacă în urmă cu doar câțiva ani apelam la un fotograf profesionist pentru a capta câteva cadre la o nuntă sau la un botez, în ziua de azi apelăm la profesioniști pentru ședințe foto de familie, de maternitate sau pentru cele dedicate bebelușilor și copiilor.

Pentru a afla ce ar trebui să evităm la o ședință foto, dar și când e cel mai potrivit moment pentru a ne programa o sesiune foto, ne răspunde Claudia Lucaciu, fotograf profesionist și mămică a doua fețite minunate.

Inginer de profesie, Claudia practică meseria de fotograf din anul 2016, atunci când de ziua ei a primit un cadou mai “neobișnuit”, și anume un curs foto, iar dacă pe atunci nu credea că are ceva în comun cu fotografia, acum își dedică 90% din timp meseriei ei.

Ca și fotograf profesionist, ce sfaturi le poți da viitoarelor mămici care-și doresc o ședință foto de maternitate? În ce perioadă a sarcinii ar fi cel mai bine să fie realizată ședința foto, și ce locație le recomanzi? Studioul, natura sau domiciliul?

C.L.Perioada ideala pentru o ședință foto de maternitate este pe la jumătatea lunii a 7-a de sarcină, când burtica este suficient de vizibilă și nu foarte aproape de naștere, deoarece pot apărea umflături, se poate instala o oboseală accentuată, toate acestea făcând ședința mai dificilă. Ca și locație, în funcție de anotimp si de vremea de afară, de regulă recomand studioul sau natura. Eu personal, nu practic ședințele foto la domiciliul clientului, deoarece în studio am toată recuzita necesară, lumina, îmi creez propriile condiții pentru buna desfășurare a lucrurilor. Outdoor, recuzita este deja în mare parte pregătită de “Mama Natură”, stabilesc ședința astfel încât lumina să fie bună, aduc cu mine cel mult o rochiță, dacă mămica dorește.

Ce ne poți spune despre sesiunea Fresh 48? Ai mai făcut ședințe foto bebelușilor de doar 2 zile?

C.L. Din păcate, nu vă pot relata din experiența proprie detalii despre genul acesta de ședință foto, până acum nu am avut cereri de acest tip. Am constatat că multe mămici sunt foarte sceptice din punctul acesta de vedere, probabil că pe parcurs însă, să devină din ce în ce mai popular, pentru că, într-adevăr sunt niște imagini inedite, care transmit multă emoție, prima întâlnire dintre mămică și bebe, prima întâlnire între cei 3, emoții care nu se mai repetă și care nu mai pot fi surprinse cu altă ocazie.

Ședința foto dedicată noilor născuți este următorul punct despre care aș dori să vorbim. Știu că marea majoritate a mămicilor își doresc să imortalizeze câteva momente alături de proaspătul membru al familiei. Eu personal am vrut să-i fac fiului meu o astfel de ședință foto, dar a fost puțin cam târziu. La câte zile de la naștere se realizează ședința foto Newborn ?

C.L. Ședința foto Newborn se face între 5-10, maxim 14 zile ale bebelușului, cu cât mai repede, cu atât mai bine. După această perioadă, la cei mai mulți bebeluși se instalează colicii, devin agitați, nu mai dorm atât de mult și încep să-și piardă poziția din burtică.

Știm că tradiția se păstrează în mare parte și-n ziua de azi, iar când vine vorba de aniversarea primului an de viață a copilului, putem enumera câteva dintre binecunoscutele tradiții, însă ce mi-a atras mie atenția, este un nou trend, unul distractiv și delicios, aș putea spune eu, și anume “cake smash”. Ce ne poți spune despre această ședință foto?

C.L.Da, aș putea să spun că este printre cele mai haioase ședințe foto pe care le fac copiilor 🙂 Cei mai mulți nu au văzut încă un tort adevărat, darămite să mai fie și lăsat să-și bage mânuțele și să și guste dintr-unul 😂 Îți dai seama câtă încântare,cât entuziasm și câtă POFTĂ! Genul acesta de ședințe au devenit tot mai frecvente și mai cerute, cu precădere în ultimii aproximativ 2 ani.

Îmi imaginez că după o ședință foto de genul ăsta, cel mic intră direct la duș 😄

C.L. Exact, iar studioul…intră și el direct la “duș”😂

Am ajuns și la ultimul punct al discuției noastre. Familia, cel mai important și frumos dar pe care l-am primit de la Dumnezeu, iar pentru că dorim să imortalizăm momentele unice alături de cei dragi, pe care mai apoi să le înrămăm, spune-ne cum ar fi cel mai bine sa ne îmbrăcăm la o astfel de ședință foto? Ce ar trebui să evităm? Unde este cazul, se poate lua și animalul de companie, dar obiectele de recuzită?

C.L. Dacă există părți ale corpului pe care dorim să le evidențiem sau altele pe care, dimpotrivă, dorim să le ascundem, este necesar să luăm în considerare aceste lucruri și să alegem ținuta în funcție de aceste aspecte, și nu în ultimul rând, ar trebui să existe o armonie, iar ținutele să fie, pe cât posibil asortate. Sunt puțini acei fotografi care acceptă animale de companie, cu atât mai mult cu cât în același studio, cel puțin în cazul meu, se fotografiază și newborn. Personal nu am absolut niciun fel de problemă cu animalele de companie, știu că, mai ales dacă sunt ținute în casă, sunt îngrijite corespunzător, însă potențialii clienți ar putea să aibă o problemă cu asta, mai ales mămicile la început de drum, și prefer să nu mă complic din acest punct de vedere. Obiecte de recuzită în general am eu, însă dacă dorește, clientul poate aduce și el elemente personale care să apară în fotografii.

Cât durează în medie o astfel de ședință foto, și unde ne recomanzi să o facem, în natură sau în studio?

C.L.Ca și durată, o ședință în studio durează aproximativ o ora, iar outdoor, undeva la o ora și jumătate-două pentru că este posibil să trebuiască să ne plimbăm dintr-o parte în alta. La fel ca și ședințele de maternitate, în funcție de vremea de afară, ședințele pot fi făcute indoor sau outdoor. Atât cât îmi permite timpul de afară, eu recomand cele outdoor, prin prisma faptului că lumina de studio nu va fi niciodată ca și lumina de afară, și culorile de asemenea.

Pe Claudia o găsiți pe pagina ei oficială “zâmbete by Claudia Lucaciu“, unde vă puteți programa și stabili cu ea toate detaliile legate de o ședință foto. Tot pe pagina ei oficială aveți posibilitatea să vedeți fotografii realizate de ea, care după părerea mea sunt foarte frumoase, și nu în ultimul rând nu uitați

“make memories with your favourite ones”

Cu drag,

Alexandra S.

About author

Mamăprenoare și iubitoare de viață
  Related posts
  Diverse

  Jurnal luna iunie | Alexandra Giuffrida

  Diverse

  Unde mama/tata lovește, acolo crește?

  DiverseHuman Design

  Emotiile | Centrul Plexul Solar definit in Human Design

  Diverse

  1 iunie de poveste - Reportaj Stirile Kanal D

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *