DiverseInformatii utile pentru orice mamaParentingTotul despre copii

Poarta-ma mami, am nevoie! 4 motive impresionante

Micuța Petra, purtată cu dragoste de mama sa, Oana Mocanu

Foto: Micuța Petra, purtată cu dragoste de mama sa, Oana Mocanu

Poartă-mă, mami! Am nevoie! 4 motive impresionanteScris de Ivana Horeanu

Pe fetiţa mea am purtat-o în sistem, încă de la 3 luni. Pentru mine a fost un moment mult așteptat. Am citit mult despre sisteme, despre beneficiile lor şi cât de ajutor sunt în perioada colicilor şi nu numai, am căutat să văd care sunt cele mai potrivite pentru ea, de la cât timp aș putea să o port dar am descoperit şi poveștile altor mămici.

Alege sistemul cu care eşti compatibilă.

Cu cele wrap, sling nu m-am potrivit, îmi pareau complicate, aşa că am optat mereu pentru sisteme care au curele. După multă documentare, prima dată am ales un Marsupi Brezeze, varianta de Marsupi Plus pentru vară. Am comandat, a sosit și am pus-o pe Amalia în sistem. Normal că nu i-a plăcut la început, a plâns și în trei secunde am dat-o jos. Gândindu-mă oare cum să fac, am intrat pe un grup specializat în babywearing și am aflat că nu îl montasem corect dar, după ce am remediat greșeala, am încercat din nou. De această dată nu a mai plâns, a adormit instantaneu, s-a liniştit în braţele mele, dar parcă ceva nu îmi părea în regulă.

Ca şi specificaţie, Marsupi era recomandat de la vârsta de trei luni, când copilul ar trebui să aibă aproximativ 5500 gr și şă fie în măsură să își țină singur capul. Sincer am fost puțin dezamagită deoarece am fost nevoită să pun sistemul în cutie și să mai așteptăm o lună. Când toate cerinţele au fost îndeplinite, am zis că e timpul pentru o nouă încercare. Trebuia să fie un succes! Și a fost. Trei zile ne-am plimbat câte 20-30 minute și i-a plăcut. Am fost încântată să vîd că Amaliei îi place să stea în sistem, că se simte confortabil şi explorează curioasă.

Nu e nimic mai minunat decât să îţi ţii puiul la piept mereu!

Ce poate fi mai frumos decât să îţi porţi copilul în sistem şi să observi cum tot mediul înconjurător îi starneşte curiozitatea. Și nu primim nici priviri ciudate, ba chiar admirative. După ce am crescut, am trecut la Manduca, un sistem la fel de eficient şi uşor de folosit ca şi Marsupi, ce ne-a permis să continuăm seria plimbărilor.

De ce ai alege să îţi porţi copilul în sistem:

  1. Locul unui copil este lângă mama lui, mai ales în perioada când e un bebe mic, deoarece se simte în siguranţă când e în braţele mamei şi îi poate auzi bătăile inimii cu care el este obişnuit încă din burtică;

  2. Ai parte de un mare avantaj. Mâinile tale sunt libere şi poţi face şi alte activităţi, ştiindu-l în siguranţă şi liniştit;

  3. Poţi să mergi oriunde ai nevoie, însoţită de bebeluşul tău, fără ca el să fie deranjat. Poate dormi, mânca oricând şi în plus nu te mai chinui să împingi, tragi, ridici căruciorul.

  4. Sistemul va forma o legătură specială între tine şi copil, îl vei avea mereu în braţele tale şi îl vei putea săruta ori de câte ori vei dori.

În timp, vei vedea că un sistem de purtat va fi cea mai bună investiţie pe care o poţi face. Pleci oricând doreşti, oriunde doreşti şi are praf magic de somn inclus. Indiferent dacă îl vei purta tu sau tatăl, copilul va fi mereu fericit şi liniştit, în braţele voastre.

nichiduta.ro

Related posts
Diverse

Dacă trăiesc în critică și cicăleală, copiii învață să condamne

Diverse

Manualul copilului Manifestor

Campania Exista Carieră și După BebeCampania Usi Deschise FemeilorCampanii pentru femeiComunitatea #petocuricufamiliaDiverse

Jurnal Aprilie #petocuricufamilia Team - din comunitate - 4 povești, 4 zile de naștere

Diverse

Marea definiție a prieteniei | Comunitatea Pe tocuri cu familia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *