Dorințele părinților sau ale copilului?

Grija parentală față de copii este de nedescris. O recunosc zi de zi la părinții copiilor cu care lucrez, indiferent de stilul lor parental. Așa că, o palmă, o mângâiere, o laudă sau o critică sunt noțiuni diferite, dar asemănatoare în același timp. De ce asemănătoare? Pentru că în spatele lor se ascunde iubirea. De ce diferite? Pentru că mulți dintre noi nu procedăm întocmai corect atunci când vrem sa ne arătăm grija – apar stiluri diferite de exprimare a iubirii, în funcție de cum am fost noi, la rândul nostru, crescuți. Ne e frică să nu “pice” testul, să nu fie ultimul în clasă ori să ia un 5 la mate. Sunt multe alte griji pe care vă invit sā vi le identificați și să vă gândiți apoi câte dintre acestea sunt dorințele voastre și câte ale copilului.

Accentul prea mare doar pe notele la română, de pildă, îl poate îndepărta pe cel mic de la drumul său înspre o altă vocație care i se potrivește ca o mănușă. Și nu, nu te învinovăți că nu faci suficient pentru el. Faci mai multe decât ar fi nevoie! Tocmai de aceea, încearcă să nu exagerezi cu dorințele și așteptările tale față de copil. Și gândește-te cât mai des:

Vreau pentru copilul meu ce e mai bine pentru el, sau pentru mine?

Dezvoltare Personală Copii Oradea – detalii aici
Pentru mai multe întrebări, detalii sau completări, aștept cu drag să îmi scrieți la adresa de e-mail: hermina.popa@yahoo.com sau să mă contactați la telefon 0741 392 636

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *