DiverseInformatii utile pentru orice mamaParentingTotul despre copii

Reguli de bune maniere în vizită la un nou născut

Pentru ca venirea pe lume a unui bebeluş reprezintă un motiv de fericire şi sărbătoare, ar fi pacat ca mamicile sa nu se bucure de moment, deranjate fiind de lipsa unori reguli de bune maniere al celor care vin in vizita la nou nascut.


La scurt timp după naştere, familia și prietenii proaspeților părinți vor dori să vină să vadă noul născut, iar acest lucru impune o serie de reguli de bune maniere, pe care toţi trebuie să le cunoaştem.

  • Vizitele la spital trebuie să fie moderate

În acele momente, mama şi copilul au nevoie de multă linişte şi intimitate. Cel mai recomandat este ca vizitele să aibă loc la 2-3 săptămâni de la data naşterii copilului. E foarte important să le acordaţi timp pentru a se obişnui cu noua situaţie.

  • Nu aduceţi copii mici în vizită!

Copiii mici nu au răbdare să stea cuminţi şi pentru noua mămică care abia şi-a adormit copilul, orice zgomot poate fi un disconfort.

  • Nu vizitaţi noul membru al familiei dacă sunteţi răciţi

Poate vouă nu vă pare ceva grav, dar pentru un nou născut cu imunitatea scăzută poate fi. Aşteptaţi o săptămână până simptomele au dispărut definitiv.

  • Sunaţi înainte pentru a programa o vizită

E cel mai bine să programaţi o vizită în funcţie de programul bebeluşului pentru a nu veni într-un moment inoportun.

Sursa: Unsplash
  • Cereţi permisiunea pentru a lua bebeluşul în braţe

Bebeluşul la câteva zile după naştere este foarte sensibil la viruşi şi bacterii, aşa că cereţi permisiunea de a-l lua în braţe. Dacă mama nu doreşte acest lucru, acceptaţi-i dorinţa.

  • Nu priviţi insistent când mama alăptează

Cel mai recomandat e să le oferiţi intimitate în acel moment şi să părăsiţi camera.

  • Nu oferiţi sfaturi gratuite

Dacă nu vă sunt cerute sfaturi, e mai bine să nu le oferiţi. Toate acele sfaturi gratuite o pot face pe mamă mai confuză decât este.

  • Nu staţi mai mult de 30 de minute

Programul unui nou născut e cam haotic în prima lună. Nu are încă un program de somn sau de mâncare bine stabilit, aşa că vizitele lungi nu sunt recomandate.

  • Alegeţi cadouri care să fie folositoare pentru noua familie

Cele mai potrivite sunt: haine, scutece, jucării, produse de igienă, servețele umede, o cremă pentru iritații de scutec.
Acest pachețel trebuie gândit în așa fel încât să fie util pentru noua familie și nu e nevoie să puneți în el lucruri pe care bebelușul să le folosească imediat după naștere, deoarece mai mult ca sigur părinții au cumpărat tot ce era necesar.

Respectând aceste câteva reguli de bune maniere atunci când vizitaţi un nou născut, va face ca vizita să fie una plăcută, benefică şi care nu va crea niciun disconfort familiei.

Sursa foto: Unsplash

Related posts
Diverse

Noutăți despre îngrijirea lânei și a articolelor vestimentare

Diverse

Fii tu însuți sau fii imaginea pe care vrei sa o vezi in lume?

Diverse

Activitati de făcut acasă cu cei mici in perioada de izolare Covid19

Diverse

Boli nascute din dragoste pentru copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *