CulinarDiverse

Rețete lejere de vară – fără caldură în bucătărie| Pe tocuri cu familia

Pasta cu Pesto – gata in 10 minute

Pastele cu sos pesto sunt printre cele mai usoare, atat ca si consistenta cat si ca timp de gatire. Odata ce ai sosul gata facut nu trebuie decat sa le pui la scaldat impreuna in tigaie dupa ce s-au fiert pastele si au fost scoase din apa.

Ingrediente pentru Pesto

Frunze de busuioc proaspat, ulei de masline, parmezan ras, lamaie, muguri de pin

Cum se prepara Pesto

Se toaca marunt busuiocul, apoi cu ajutorul unui mojar si pistil se zdrobeste, la care se adauga muguri de pin prajiti putin in prealabil, parmezan razuit si putina zeama de lamaie. Pentru a forma consistenta se adauga uleiul de masline dupa care se pune intr-un pahar sau borcan. Eu fac de obicei aprox 200 ml, si ajunge pentru 10-12 portii de paste.

Paste fusili cu pesto si rosii cherry

Ustensile necesare pentru Paste cu Pesto

Set tocator si taietor Leo Line

Pentru a prepara paste cu Pesto dar si paste in general, avem nevoie de un mojar cu pistil, cuțit plante aromatice, tigaie cu diametrul de 24 cm, o răzătoare – un storcător de citrice manual, peeler cu Zester, o sită, două boluri pentru servire.

Mojar cu pistil Leo Line

About author

Mamăprenoare și iubitoare de viață
    Related posts
    Diverse

    Ierbar - activitate montessori de la 2 ani

    Dezvoltare personalaDiverse

    Calea cea mai scurtă spre a deveni Femeia Independenta

    DiverseInformatii utile pentru orice mamaParentingTerapie în familieTotul despre copii

    Cum am ajuns sa editez o propria carte cu fise pentru fiul meu de 2 ani

    DiverseInformatii utile pentru orice mamaTotul despre copii

    Pericolul ascuns in spatele jucariilor | Pe tocuri cu familia

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *