DiverseInformatii utile pentru orice mamaParentingTerapie în familieTotul despre copii

Cum am ajuns sa editez o propria carte cu fise pentru fiul meu de 2 ani

E vorba de cărți / caiete cu fișe de lucru. Imi propun sa nu scriu mult, ca vreau sa va arat imagini, așa că am sa trec direct la subiect.

Eu lucrez cu copilul meu pe activitati zilnic, cei care ma cunosc stiu despre noi ca îi confectionez materiale educative, jucării Montessori, îi pregătesc săptămânal tăvițe si coșuri cu activități, iar dintre acestea bineinteles ca sunt nelipsite fișe cu tot felul: colorat, asocieri etc.

Singura problema ca tot ce am găsit în comerț m-a dezarmat, în sensul că tot ce încercam eu să îi expun, în procesul de “normalizare” (a se citi Montessori pentru Părinți de Cristina Tebar) contravenea acestor fise.

Fișele de lucru, ar trebui să nu fie gros conturate, obositoare ochiului, încărcate, concentrate mai multe pe o singura pagina, înghesuite si ilustrate pe hârtie de slabă calitate, subtire s alb negru.

Paginile “Ascoiază” îmbină activitati cu numere, identificare și observare

Asta e tot ce am văzut în comerț în materie de exercitii si fise de lucru, până am decis să îi fac lui Santino propria serie de activități. O aroganță pe care am cantarit-o bine în balanță inainte sa decid să o dau spre publicitate, iar ulterior spre editare si comercializare.

Paginile cu “Pictura” îndeamnă copilul la creație, dându-i în același timp un mic imbold la imaginatie.

A câștigat spiritul promotor pentru educație de calitate, activități care aduce în atenția celor mici și alte subiecte plăcute minților mici si luminate.

Am creat ilustrații pastelate, curate, cu obiecte si fenomene reale si am exclus personajele răsuflate, aceleași cerințe pe care le aveam si noi când eram mici de la editurile de căpătâi, refolosite la infinit.

Apropos, are 100 de pagini, pentru ca nu mi-aș fi iertat-o s-o fi facut subtirică. Link aici

Am creat diversitate pregătită atat pentru varietate de varsta cat si pentru varietate de backgrounduri si convingeri, ale adulților co-beneficiari.

Nu stiu daca am facut o munca genială, dar rezultatul pe mine m-a mulțumit atat de tare, încât cred în el si vi-l recomand cu inima usoara, tuturor celor care vor sa predea copilului deprinderi de a lucra cu plăcere, intuitiv si creativ.

Va las în compania câtorva exemple (pagini) din carte.

O parte din activitati sunt de colorat, colorat si numărat, numărat și însușire noțiuni si multe alte combinații de acțiuni menite să dezvolte cognitiv si armonios copilul, prin joacă.
Una dintre activitățile din “Scoala cu mami” sunt paginile de decupat. Am ales forme geometrice abstracte, din care după decupat, se poate forma propriul puzzle.
Un alt capitol este “Ierbarul” care îi provoacă pe cei mici să găsească elemente vegetale simple, suficient cât să le stârnească interesul pentru natură și din altă perspectivă: conservarea și protejarea.
Unul din exercițiile din carte. In acest capitol se găsesc 4 pagini care contin mai multe elemente grafice aparent dezordonate, dar care îi pot oferi copilului inspirație și imaginație.
Aceasta este una dintre primele pagini din carte, care sunt mai usoare, pentru a introduce treptat copilul în călătoria fișelor. Aici mamicile joacă un rol crucial, pentru ca având la dispoziție pagini spațiate, au libertatea sa le explice celor mici ce simt, ce doresc – în funcție de convingerile religioase, etnice sau culturale proprii.
Matematica nu e un subiect minunat, nu și dacă o reprezinți clasic și plăcut ochiului, dar mai ales, cu elemente reale și indicatoare de sănătate.

Dacă vă place ce vedeti, găsiți cartea “Scoala cu mami” aici.

Related posts
Diverse

Ierbar - activitate montessori de la 2 ani

Dezvoltare personalaDiverse

Calea cea mai scurtă spre a deveni Femeia Independenta

DiverseInformatii utile pentru orice mamaTotul despre copii

Pericolul ascuns in spatele jucariilor | Pe tocuri cu familia

Diverse

Cinci lectii de conștientizare într-o zi la salon | Pe tocuri cu familia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *