Printre citiri de hărți, mi-am facut timp să scriu câteva cuvinte despre copilul proiector, câteva principii de bază care îi vor ajuta pe părinți să îl înțeleagă mai bine pe micul proiector.
Proiectorii sunt un tip non energetic din Human Design, cu centrul Sacral nedefinit.


Acestia nu au un acces constant si consistent la energie manifestanta sau generatoare. Ei recunosc tipurile energetice și sunt capabili sa le ghideze și sa le conducă.
Dezvoltarea și educatia unui copil proiector are la baza capacitatea parintelui de a-i asigura copilului aliniament cu ceilalti copii, mai ales genetatori si manifestori.
Este important ca cel mic sa aiba contact cu aceste modele si exemple, intrucat copilul proiector este mult mai interesat de altii decat de el insusi. El examineaza cu atentie si grija atat parintii cat si pe ceilalți.

Copilul proiector învață și se dezvoltă astfel. E important sa nu i se limiteze accesul la informație, sa nu i se controleze continutul a ceea ce vede la tv sau pe internet pentru ca el vede lumea prin ceilalti si invata cum functioneaza lucrurile învățând despre cum reactioneaza ceilalti, atitudinea lor si procesele ce au loc in vietile celorlalti.
Copilul proiector are nevoie sa fie invitat in orice. A-i spune copilului proiector ce sa faca si a avea asteptrea sa si actioneze independent e o asteptare nerealista. Spre exemplu daca este lasat singur in camera spre a termina anumite activitati, cel mai probabil nu o va face. Copilul proiector are nevoie de ghidare, sa fie însoțit, sa se simtă recunoscut si apreciat la fiecare gest si manifestare a sa, iar in fiecare activitate – fie ca vorbim de activitati simple zilnice precum chematul la masa, fie ca vorbim de propuneri mai complexe precum alegerea scolii la care sa invete, copilul proiector are nevoie si trebuie sa fie invitat, literalmente sa faca ceva, iar el va raspunde dupa cum autoritatea sa interioara ii dicteaza. Cel mai bun mod de a intra in angajamente e sa raspunda invitatiei dupa ce a fost recunoscut.
Exemple:

“Ai dori sa ma ajuti tu sa strang jucariile astea?”, “Vrei sa te imbraci singur?” Ai vrea sa fii tu primul? “Ai dori sa vii cu noi maine la …?”, “Ti-ar placea sa ramai sa te joci aici pana ne intoarcem noi?”, “Te invit sa gusti din desertul pregatit pentru voi”. etc


Contraexemple: hai fa-ti curat aici te rog. “E timpul sa plecam.” Sau “Astazi vom merge la … “. “Te rog sa termini treaba aici!”. “Hai pune-te si aduna lucrurile”. Etc.
Copilul proiector are nevoie de multa odihna, chiar daca declara ca nu ii place sa doarma, ca i se pare o pierdere de timp, in relalitate are nevoie de pauze dese si odihna inca de la primele semne de oboseala. Cand va deveni adult va putea singur sa isi protejeze energia limitata si isi va crea propriul ritm dar pana atunci parintii sunt responsabili sa ii creeze un mediu fara presiune, ordonat si inspirational.

Citeste mai mult despre Human Design Parenting aici

About author

Mamăprenoare și iubitoare de viață
  Related posts
  Diverse

  Jurnal luna iunie | Alexandra Giuffrida

  Diverse

  Unde mama/tata lovește, acolo crește?

  DiverseHuman Design

  Emotiile | Centrul Plexul Solar definit in Human Design

  Diverse

  1 iunie de poveste - Reportaj Stirile Kanal D

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *