DiverseHuman Design

Emotiile | Centrul Plexul Solar definit in Human Design

Persoanele cu Centrul Emotional – Plexul Solar definit, reprezinta 50% din populație.

Prin acest centru, persoana are acces la o conștiența emoțională constantă, resimte emotiile foarte puternic si experimenteaza in permanenta valul emotional (sus – jos).

Persoanele care au acest centru definit au autoritate emoțională, care presupune asteptarea asa numitei claritate emotionala, atunci cand sunt pusi in fata unei decizii.

Altfel spus, daca ai acest centru definit pe harta ta, cât astepti mai mult sa treaca valul emoțional si sa vina claritatea, cu atât mai bine. Trebuie sa stii ca nu esti facut astfel sa iei decizii spontan, sub impulsul emotiei de moment, fie ea placuta sau neplacuta. Ce e interesant de stiut despre aceasta unda emotionala, e ca ea creste si scade in intensitate din interiorul nostru, fara ca noi sa putem face ceva in aceasta privinta, cum de altfel nici nu trebuie sa incercam sa controlam acest lucru. Trebuie doar sa observam cum creste, sa observam cum scade, iar dupa ce timpul are sa fi trecut, apare acea claritate emotionala, care ne permite sa luam decizii limpede si detasati de emotiile noastre puterice.

Acest centru definit ne face sa fim emotiatori, din punct de vedere emotional. Asta inseamna ca daca ne invecimam persoanelor cu acest centru deschis, ele vor prelua si vor amplifica emotiile noastre, fara sa inteleaga de multe ori de unde. E bine, daca stim acest lucru sa ii facem constienti si pe apropiatii noștri cu acest cemtru nedefinit, ca atunci cand suntem prea furiosi sau suparati, e posibil sa preia starea noastra daca ne stau aproape, insa sa fie conștienți ca nu e despre ei, ci e despre noi.

Deasemenea acest centru este centrul abundentei spirituale, centrul dorintelor, pasiunilor, starilor, sensibilitatii emotionale si a trairilor intense.

Afirmații pentru acest centru definit:

Imi iau timp pentru a lua decizii, nu ma grabesc și aștept sa se aseze lucrurile. Imi observ emotiile, astept claritatea si nu actionez spontan

Când stim ca suntem sub influența emoțiilor foarte puternice și este un moment de unda emotionala? Emoțiile experimentate in unda sunt de regula intense și dintr-un anumit registru. Plutchik a reprezentat foarte clar aceste emotii intr-un grafic concentric. Cu cat suntem mai aproape de interiorul graficului, cu atat acestea sunt mai intense. Cu cat ne departam spre exteriorul cercului, cu atat intensitatea emotiilor este suportabila si, cu trecerea timpului apare claritatea emotionala.

About author

Mamăprenoare și iubitoare de viață
  Related posts
  Diverse

  Timp pentru mine

  Diverse

  Parada tocurilor mici pentru mămici

  Diverse

  Upcoming summer events #petocuricufamilia & #readytochange

  Campanii pentru femeiDiverseHuman DesignPersonal si delicat

  Tu știi când ai facut ultima oara burnout?

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *