Diverse

Răsplata ta cinstită în cura de slăbire

Răsplata și desertul. Poți slabi cu desert? Cum? Fiind cinstit cu tine însuți.

Monologul meu ar suna cam asa:

“𝕯ᥱsіgᥙr ᥴă mᥱrіțі. 𝕸ᥱrіțі să 𝖿іі răs⍴ᥣă𝗍і𝗍. 𝕸ᥱrіțі să ⍴rіmᥱș𝗍і ᥴᥱ᥎ᥲ ᥴᥱ îțі ⍴ᥣᥲᥴᥱ îᥒ sᥴһіmᑲᥙᥣ ᥲ ᥴᥱ᥎ᥲ ᥴᥱ ᥲі 𝖿ăᥴᥙ𝗍 ᑲᥙᥒ îᥒ ᥣᥙmᥱ. 𝕸ᥱrіțі să țі sᥱ ᥆𝖿ᥱrᥱ ᥆ ᥲ𝗍ᥱᥒțіᥱ, ᥆ ᥲ⍴rᥱᥴіᥱrᥱ, 𝖿іᥱ ᥱᥲ șі ᥲძіᥴ𝗍і᥎ă. 𝕯ᥱ ᥴᥱ ᥆ᥲrᥱ ᥒᥱ-ᥲm ⍴rі᥎ᥲ ძᥱ ძrᥱ⍴𝗍ᥙᥣ ძᥱ ᥲ 𝖿і răs⍴ᥣă𝗍і𝗍? 𝕯ᥱ ᥲ ⍴rіmі ᥆ ᑲᥙᥴᥙrіᥱ, ᥆ ძᥙᥣᥴᥱᥲță ⍴ᥱᥒ𝗍rᥙ sᥙ𝖿ᥣᥱ𝗍, ᥴâᥒძ 𝖿ᥲᥴᥱm ᥴᥱ᥎ᥲ ᑲᥙᥒ?”

Răsplata pusa la zid

De câteva decenii, răsplata a început sa for penalizată în tratatele de parenting modern, unde alături de pedeapsă, recompensa e un fel de bau-bau care intervine în bună creștere self-motivată a copilului care, pare-se că ar trebui să fie îndrumat să descopere resurse intrinseci de motivare și nu exterioare, precum pedeapsa sau recompensa.

Totuși noi, adulți fiind cred ca ar fi cazul sa o privim cu ceva mai multa indulgență pe aceasta dulce nevinovată recompensă.
Si cu atât mai mult ca ne-o oferim singuri, cu toată libertatea de care poate dispune un om liber și democrat, pe aceasta lume, recompensa ar trebui sa fie parte din apanajul unui om cu stima de sine crescuta și echilibrat, ca tot e la moda sa se lucreze la dezvoltare personala.

Ce vreau să spun e că deja avem interdicții pe bandă rulantă: interdicții lagalo-civile, socio-igienice, pandemice, etc, nu ne rămâne decât sa profitam de libertatea de a mânca orice și oricând, cu condiția ca ne asumam asta și o facem responsabil. În cazul meu am luat acest cheesecacke în plin proces de slăbire, fără nici o tragere de inima, doar ținând cont de niște recomandări smart

Vi le spun și voua:
• L-am servit după masa, nu pe stomacul gol (explicația)
• L-am servit știind ca azi am încă “buget” caloric pentru ca luasem un prânz lejer și știam ca si la cina va fi la fel, avand deja pregătit meniul pentru seara.
• L-am consumat fără biscuitele din partea de jos și desigur..
• Nu l-am consumat pe tot. Adică am lăsat acolo așa, cam cât am simțit ca nu mai e tocmai delicios precum primele lingurițe.

Va mărturisesc ca am simțit o mare satisfacție când am simțit ca am reușit sa las în farfurie ceva care, în mod normal ma îngrașă, dar și o mulțumire copilărească vis a vis de îngăduința pe care mi-am oferit-o cu aceasta răsplată.

About author

Mamăprenoare și iubitoare de viață
  Related posts
  Diverse

  Alegeri. Parenting autentic

  Diverse

  Față în față cu emoțiile tale

  Diverse

  Emoțiile pe foaie, copii! Lodolina din povești italiene

  Diverse

  Retrospectiva în claritate la un an după pandemie

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *