Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.

Multă vreme nu am băgat de seamă semnalele corpului meu și nu aș fi ajuns la constientizari legate de acesta dacă Human Design nu mi-ar fi deschis o cutie a Pandorei legate de corp și ce înseamnă să trăiești conștient în planul material, care se raportează în primul rand la corp.

Apoi a apărut cartea intitulata „Când corpul spune Nu” a vestitului Gabor Mate. Nu a fost suficient sa am informații pentru a începe acest experiment, însă acum ca am început, nu pot spune decât ca nici măcar nu mai e relevat de ce și cum am zăbovit atât. Tot ce contează e ca am reușit și vreau sa împărtășesc cu voi cât e de fascinant sa trăiesc în propriul meu corp, ca și cum pana acum as fi fost un flotant plutitor pe lângă și pe deasupra acestui corp fizic, acestui vehicul al meu.

E fascinant sa simți cum răspunde, cum reacționează, sa îl vezi cum somatizeaza si cum descrie ceea ce simte, prin semnale somatice, fiziologice. E fascinant sa descoperi ca în tot acest timp corpul tău a functionat la fel, doar ca hei, tu nu ai fost conștient.

E fascinant sa observi cum își face treaba, sa observi și sa descoperi măreția și inteligenta corpului, care e colosala și extrem de organizata. E fascinant sa descoperi ce prost ai fost pana acum și cât de privilegiat esti acum ca ai conștientizat asta.

A trai în propriul corp are foarte mare legătură cu a trai în prezent, pentru ca al nostru corp este moment de moment. Inteligenta corpului este legata foarte mult de intuiție, instinct, supraviețuire, vigilenta. Toată aceasta prezenta se întâmplă fără participarea activa a mintii, inteligenta ancestrala a corpului, fiind acolo cu mult înainte de dezvoltarea neocortexului. De aceea, corpul știe instinctiv inainte ca noi să raționalizam.

Avem un corp inteligent care ne comunica insa nu doar semnale care țin de supraviețuire. Corpul nostru ne transmite când un stimul nu este sănătos pentru noi, dând semnale evidente, de reacții la agresiuni. Asa s-a născut medicina germanica sau alte discipline care studiază bolile.

Însă până la afecțiuni, corpul da semnale care par a fi normale, dar pe care le ridica zilnic și noi le ignoram, ca pe niște red flags, sub influenta emoțiilor și confuziilor mentale în care ne scăldam, în ce mai mare parte a timpului.

Cu toate astea, nu e greu sa ne focusam pe corp. Nu e greu, e natural și foarte la îndemână. Suntem născuți în corp și a fi observator și conștient, e un lucru cât se poate de firesc.

Vreau sa spun ca oricât am fi de stresați, prinși în gânduri și emoții complicate, tot exista posibilitatea sa îți observi corpul și sa ii adulți semnalele. Trebuie doar sa o faci pur și simplu. Sa te așezi și sa închizi ochii, sa înlături gândurile și sa înțelegi ce simți.

Unde doare? Unde înțeapă? Unde presează? Unde e greutatea? Ce îți spune asta ție? Ce face corpul tău atunci când stai de vorba cu o persoana nepotrivita? Ce simți când faci ce nu îți place? Dar când faci ce îți place? Ce simți în corp când iubești? Dar când te iubești?

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare