Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.

de Alexandra Giuffrida

Fara introducere, iata 10 idei de afaceri cu si pentru copii, care sunt potrivite si in categoria „Afaceri potrivite pentru femei”, pe care le voi prezenta in detaliu la evenimentele #usideschisefemeilor ca idei de afaceri profitabile.

Pentru înființare firma în Oradea ma puteti contacta in privat sau click aici

Cursuri si educatie after school

Daca ai o profesie sau anumite competențe, poti tine cursuri pentru copii.

Ce ai nevoie? Ca forma juridică ai nevoie de autorizație ca PFA, de un spatiu si de putina reclama, eventual o pagina de facebook sau site.

1. Clasicele „ore în particular”

pe care le tin profesorii acasa pot deveni o adevărată afacere cu putina creativitate si inspiratie. Spre exemplu se pot tine ore de focus grup, cu un grup de 4-5 copii la matematică, engleza, romana sau alte materii din programa școlară. Acestea se pot tine după un stil pedagogic alternativ, de care copii elevii de la școlile tradiționale s-ar bucura din plin.

2. Cursuri si ateliere de artă, de dezvoltare si creatie.

Daca esti artist poti tine astfel de curshri. Exista deja cursuri de actorie, de balet, de pian, de chitară, de pictură și arte plastice. Tu ce pasiune ai si crezi ca ai putea sa o predau copiilor?

3. Cursuri si workshop-uri de educație financiara pentru părinți si copii.

Daca esti din zona finante, dar iti plac copii si vrei sa intreprinzi o activitate, poti tine cursuri de educație financiara pentru copii. Nu putini ar fi părinții care si-ar înscrie copii la cursuri de educație antreprenoriala. Educația financiara din fragedă copilărie începe să prindă contur prin cursuri online si e-book-uri proaspăt lansate.

4. Cursuri de dezvoltare, ateliere si terapii alternative pentru copii de la 2 ani

Pentru psihologi, psiho-pedagogi, animatori, sunt potrivite afaceri dezvoltate in jurul terapiilor alternstive si diferitelor modele pedagogice. Sub forma de module sau ateliere de dezvoltare psiho-cognitiva si afevtiva, exista centre în mai toate orașele, dar este inca loc suficient mai ales pentru cei care vor sa se diferențieze cu servicii complete pentru copii.

5. Centru sportiv

Sportivii de profesie, pot sa tina ore de sport dedicate copiilor cum ar fi tenis, inot, fotbal sau orice alt sport la care te pricepi. Unele sunt la mare căutare, daca ne gandim ca în România 1 copil din 3 merg la un sport după școală.

Pentru înființare firma SRL sau PFA n Oradea ma puteti contacta in privat sau click aici

6. Evenimente pentru copii

O mica industrie în plină expansiune s-a format în jurul evenimentelor pentru copii, care în urmă cu câțiva ani erau tinute acasa în apartament, cu suc, tort făcut de bunica si 4-5 copii din vecini sau rude apropiate.

Ca forma juridică ai nevoie de o firmă SRL sau SRL-d, un spatiu comercial daca e cu activitate, cel putin un angajat care poti fi tu ca administrator, o mașină Daca necesita transport, un laptop si un site.

Acestea pot fi: servicii organizare evenimente, afacere cu baloane si decorațiuni, sala de închiriere evenimente, animatori si mascote pentru copii, aranjamente candybar, producție pentru laborator patiserie si productie torturi si prăjituri, pruductie fotografica, etc.

În jurul acestor servicii se pot începe afaceri noi sau se pot dezvolta cele care deja au ca obiect de activitate un cod CAEN potrivit, sau prin adaugarea altuia.

6. Producție mobilier pentru copii, si jucării de exterior pentru playground

Daca ai o meserie, vorba aceea, brățara de aur, poti începe numaidecât sa te documentezi pentru a proiecta si realiza obiecte din mobilier. Sunt la mare căutare bibliotecile pentru copii, masute, scaune, paturi etajate, paturi la sol, mobilier la comanda si jucării din lemn creative pentru spatiu de joacă exterior.

Ce ai nevoie? Un SRL ca forma juridică, spatiu pentru atelier si echipamente.

Pentru producția ușoară se dau fonduri nerambursabile relativ usor. (Detalii aici)

7. Creșa ultraparticulara

Un loc ideal pe care mamele aflate în veșnică dilemă „cresa” sau „bona” il visează de mult timp. Un centru unde poti sa duci copilul ca la loc de joacă, 2-5 ore, dotat cu mai multe bone, care sa aiba grija de 1-3 copii în același timp, la un loc cald si frumos, unde părintele il lasa si il ridică, dotat cu camere de supraveghere, bucătărie si baie amenajate, cu jucării și tot ce au nevoie copilașii ca sa se simtă ca acasă.

8. Organizare drumetii si activitati afara pentru copii

Organizare excursii pentru explorarea lumii înconjurătoare. Un ghid turistic entuziasmat si plăcut copiilor e tot ce trebuie pentru că părinții sa isi înscrie copilul la astfel de activități. Poate fi vorba de excursii de grup cu tot cu părinții la munte, obiective turistice sau pur si simplu tururi ghidate la muzee, grădini si chestii interesante de explorat de către cei mici, mici expediții în natură însoțite de activități, e mai mult decât grozav.

9. Librărie si „hub” pentru copii

Iată ceva la care nu multa lume s-a gândit sunt acele librării super faine unde mergem sa bem un ceai si răsfoim liniștiți într-un cadru relaxant, cultural? Ei bine de toate astea s-ar putea bucura si copii, împreună cu activitati pe cluburi de citit povesti de la vârste fragede.

10. Magazin online cu jucării și produse pentru copii

Citeste si „Magazin Online – tot ce ai nevoie sa stii pentru a putea incepe afacerea maine”

Pentru înființare firma în Oradea ma puteti contacta in privat sau click aici

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare