Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.

Dacă vrei să fii antreprenor, orice idee care urmeaza drumul către succes prin pasiunea ta, poate fi ideea de afaceri potrivită. In articolul de azi am enumerat multe idei de afaceri mici pentru femei ca tine. Puteți alege una care ca se identifica cel mai bine cu pasiunile si competențele tale.

Sa incepi sau nu un business cu siguranță este o decizie importanta. Chiar și cei mai motivați antreprenori se luptă și își iau timp cand decid asupra unei idei de afaceri noi. Dar nu este ceva de care ar trebui sa iti faci griji, din fericire, exista atata insoirație in jur incat ideea va fi usor de concretizat.

Cel mai corect mod de a parcurge acest pas este să îți pui urmatoarele întrebări înainte de a te decide:

• Ce ai nevoie pentru a porni afacerea?

• Ce te pasionează?

• Care sunt abilitățile și punctele tale slabe?

• Ce ai vrea să înveți făcând?

• Cât timp de timp vrei să îți aloci?

Dacă încă ai dubii cu privire la forța unei femei de a face business, afla care sunt cele 7 avantaje ale femeilor fată de bărbați în business

1. Afaceri vestimentare – cu imbracaminte și incaltaminte

Tendințele în afaceri în materie de îmbrăcăminte se contureaza tot mai mult în rândul femeilor. Cu puțină investiție, multe femei și-au început afacerile de acasă. Unele femei creative, cu viziune, și-au început propriile mărci de îmbrăcăminte.

Industria de îmbrăcăminte oferă multe oportunități de afaceri mici. Puteți începe de la un simplu magazin de îmbrăcăminte de tipar, până la crearea propriului tau brand de îmbrăcăminte, în funcție de investiția pe care o ai.

Iată cateva exemple de produse de îmbrăcăminte si accesorii pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când te gândești să intri în afacerile vestimentare:

  • Cămăși cu mânecă scurtă
  • Cămăși cu mâneci lungi
  • Hanorace
  • Pantaloni / Colanti
  • rochii
  • Lenjerie / Lenjerie de corp / șosete

2. Afaceri în servicii alimentare

Una dintre cele mai potrivite idei de afaceri pentru femei este o afacere de servicii alimentare. Dacă ești o femeie care iubește să gătească, nimeni nu te poate opri să devii antreprenor în alimentație.

Tot ce îți trebuie este un spațiu pentru gătit și servire dacă nu intenționezi să ai un serviciu de alimentație mobilă, precum sunt acele foodtruck-uri care catoresc la festivaluri in jurul lumii.

Cum alegi spatiul potrivit?

Vezi ce preturi sunt la spatiile comerciale de închiriat în Oradea. Un spatiu potrivit pentru afaceri in alimentatie trebuie sa indeplineasca anumite norme de igiena pentru a obtine autorizațiile necesare, precum electrocasnice de o anumita calitate, zone de aerisire, cel putin 2 intrari, etc.

Puteți găti orice domeniu care are o anumită cerere în zona ta.

Acestea sunt câteva tendințe și considerente în domeniu pe care ar trebui să le ai în vedere și să le aprofundezi:

  • Camioanele alimentare, cărucioarele și chioșcurile sunt populare datorită mobilității lor și meniului de recunoscut.
  • Clienții conștienți de nutriție preferă mâncarea proaspătă și locală cu grăsimi scăzute.
  • Deseori familiile ies la cină și astfel, puteți lua în considerare ceva care ar interesa familiile cu copii.

3. Proiectare grafică

Fiecare companie are nevoie de un grafician. De aceea, există întotdeauna un post disponibil pentru creatorii grafici creativi. Partea mai bună este că, chiar dacă nu lucrezi sub umbrela unei firmr, poți începe proiectarea grafică independentă și poți lucra atât cât dorești – ca freelancer.

Wellness coach & de slabire

Pierderea în greutate este motivația principală pentru mulți oameni în ceea ce privește sănătatea și starea lor de bine, așa că lucrul cu clienții pentru a pierde în greutate nu iese niciodată din trend. Dimpotrivă. Există multe certificări pe care le poți folosi pentru a deveni coach. Poti invata aceasta profesie de a-i ajuta pe alții să slăbeasca din carti, de la alti traineri sau de la companii de certificare. Poti oferi servicii de la antrenament personal la antrenament în sănătate la nutriție și multe altele.

Bucătar personal

Un bucătar personal își învață clienții să pregătească mese sănătoase, predă cursuri de gătit sau chiar pregătește mese zilnice sau săptămânale direct la domiciliu pentru clienții săi. Nu vă puteți da seama cât de mult vă puteți extinde activitatea de bucătar personal în timp ce predați și cursuri online.

Salon de masaj

Terapia prin masaj este o modalitate foarte populară în industria wellness. Mulți oameni sunt interesați mai mult de masaj decat oricare altă formă de terapie, pentru că le face bine dar și pentru că își dau seama că este și o opțiune viabilă pentru remedierea sănătății. Terapia de masaj completează multe alte modalități, cum ar fi aromaterapie sau welness coach.

Servicii legate de îngrijirea și sănătatea persoanelor în vârstă

Procentul persoanelor în vârstă este în creștere la noi în țara, iar acest lucru înseamnă că produsele și serviciile care susțin îmbătrânirea sănătoasă sau serviciile de îngrijire vârstnici sunt solicitate! Te-ai putea concentra pe furnizarea oricăruia dintre serviciile de mai sus special pentru a aborda problemele de îmbătrânire, sau chiar deveni un furnizor de wellness în cadrul unei comunități de pensionare sau a unui alt centru de wellness axat pe îmbătrânirea sănătoasă.

Articol oferit de Alexandra Giuffrida – pentru campania „Exista cariera si dupa bebe”

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare