Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.

Interviu Alina Ierugan | Eroina zilei – Campania Exista Cariera si După Bebe

Astazi am ales sa vă povestesc despre un om pe care il pretuiesc mult, prietena mea Alina Ierugan. Ne-am cunoscut la evenimentele din 2018, în plina desfășurare a Campaniei Usi Deschise Femeilor.

Alina Ierugan este artist & creator la propriul sau atelier, numit „Atelierul Imaginatiilor creative” tocmai ce a lansat cea de-a doua colecție de haine RE-interpretate, intitulată ReadyToChange, în cadrul fashion-showului organizat de Marius Molan cu MM Models Kids in Era Park Oradea.
Prima colecție cu haine reinterpretate, a fost lansată vara aceasta, intitulată Zoo-copilaria, care a fost însoțită de o premieră – prezentare de modă într-o Grădină Zoologică – idee pusă în scenă de Marius Molan. Apoi colecția a defilat la fashion week-ul de pe V. Alecsandri, Orășelul Copiilor și în Era Park.

Alina are o fetita, de 6 ani, pe nume Antonia, mandria si bucria mamei, care e e fotomodel la MM Models Kids, avand deosebita placere sa defileze cu creatiile mamei sale, la care a particiat, zi de zi.

Interviul pe care l-am luat Alinei pentru astazi, face parte din seria interviurilor cu „Eroina zilei” simbol al campaniei „Există carieră și după bebe”.

Q: Tu creezi si reinventezi piese vestimentare inca din copilarie. Credeai totusi ca vei ajunge să te adresezi si copiilor?

A: Da, creez din copilărie! Bunica mea veșnic era la mașina de cusut și avea un sac mare, in care strângea bucățile rămase de materiale iar eu le foloseam la păpușile Barbie, chiar coseam cu ac si ața.
Am avut destul de târziu prima păpușa Barbie originala, pe la 13-14 ani, așa ca m-am jucat pe de-ascuns in casa deoarece la vârsta aceea alte fete ieșeau cu băieți!
Eu ma adresez oricui îmi cere ajutorui doar ca, momentan copii sunt slăbiciunea mea! Având și eu o fetița de 6 ani, acest lucru îmi permite sa stau mai mult cu ea in lumea ei. Plus îmi doresc foarte mult sa afle ca “orice vis poate deveni realitate” și aici nu ma refer Numai la ea, ci la toți copiii de care sunt înconjurată la MModels Kids.

Q: De ceva vreme ai inceput sa lucrezi cu Marius Molan, fashion stilistul care detine MModels Kids. Ce ne poti spune despre aceasta colaborare?

A: Colaborarea mea cu Marius este cel mai frumos lucru ce mi s-a întâmplat in ultima perioada ! Am cunoscut un partener de gândire , un fel de “ salvatorul ideilor mele “ . Eu am suferit f mult Timp din cauza faptului ca aveam o Grămada de idei dar nu mi le auzea nimeni ! Azi îmi ieșire suficient sa le aud doar eu însă sa ai un partener pe aceeași frecventa e și mai fantastic !
Cred ca ne Dorim aceleași lucruri : sa creăm un mediu sănătos pt copii, unde li se oferă valoare cuvenita individual nu la grămada, unde se învață bunele maniere și ce-nseamna sa pornești cu atitudinea potrivită in viața avem același scop!
Vor urma multe lucruri grozave .

Q: Cat timp ai lucrat la ultima colecție, cea care a fost prezentată recent?

A: Am lucrat cam 4 luni pe puțin intercalat cu alte proiecte și mai ales cu titlul de MAMA!
Sunt o persoana f eficientă dacă îmi place ce fac! Era mereu o problema pt mine acest lucru , chiar și in facultate ! Dacă terminam repede un desen profesorii spuneau ca sunt superficiala deși primeam nota mare … niciodată nu am înțeles acest lucru? Trebuie sa o “lălăi” ca sa para ca ai lucrat mult ? Sau “lumea” zice ca nu e bine făcut dacă nu ai lucrat 3 zile pe o rochie ! Ideile mele vin trăznet uneori , alteori “o lălăi “ și eu – dar rar 🙂

Q: Daca ar fi sa descrii colectia in 3 cuvinte, care ar fi acestea?

A: Trei cuvinte: șansa- schimbare – unicitate!

Colecția mea ReadyToChange este o colecție care dorește o schimbare. La fel ca și proiectul “CopilăriaPeAsfalt”!
Trebuie sa fim pregătiți pt schimbări și sa le acceptam . Nu poți sa faci aceleași acțiuni si sa te-aștepți la rezultate diferite.
Lumea s-a schimbat, copii și activitățile lor s-au schimbat , mentalitatea noastră este in schimbare … nu putem sa ne educam copii cu aceleași replici, sa-i ducem in aceleași parcuri , cu aceleași leagăne și topogan și apoi ne enervam ca stau pe telefon! Lumea merge înainte , noi ar trebui sa ne punem mai multe întrebări : cine suntem? De ce suntem aici?
Eu sigur am venit cu un scop și zilnic sunt extrem de nerăbdătoare sa știu “azi pe cine pot sa ajut” sau “ pe cine pot face fericit”.
Colecția vine sa spuna simplu:
Poți sa te reinventezi zi de zi, trebuie doar sa ai suficienta dorința și intenție sa devii cea mai buna versiune a ta!

Q: Am vazut ca sunt piese care au fost reinventate, cum crezi ca privesc parintii aceasta initiativă?

A: Acum eu cred ca lumea este împărțită in cela 7 nivele de conștientizare, este un subiect foarte drag mie, așa ca eu nu mai prea reactionez la reacțiile celorlalți!
Dar spre surprinderea mea, colecția a fost foarte admirata. Oamenii afișează o alta latura in societate in schimb mie îmi place sa fiu eu, oriunde as fi și cu oricine as vorbi!
Adică vreau sa-mi permit sa spun ca-mi cumpăr haine de la outleturi și nu ma deranjează, atât timp cât sunt admirata la felul cum ma îmbrac înseamnă ca da rezultat bun!
Și acești oameni îmi percep o imagine dar in momentul in care stam de vorba și dezvălui cu ușurintă cine sunt , se arată și ei exact cum sunt, asta ma încânta cel mai mult , sa fim umani!
Adică da, aceasta blana mi-am luat-o din outlet , e frumoasa … nu am dat 1500 de lei pe ea, am dat 15 lei pe ea !
De ce sa aruncăm cu milioane de lei pe niște haine de copii care sunt purtate doar un sezon?Când alți copii au lipsuri și mai mari?

Q: Se apropie anul 2020, se anunță un an plin pentru tine?

A: Anul 2020 va fi continuarea anului 2019 in plină acțiune mereu și dornica sa dau valoare tuturor! Îmi doresc libertate pt toată lumea. M-am saturat sa afișăm niște poze in niște haine scumpe și noi sa fim goi pe dinăuntru și ne-mpliniti.
Ador mult campania ta și nu ratez nici un eveniment de-al tău, Alexandra. Îmi place tot ce transmiți și mai ales dorința ta de a ajuta alte femei … iarăși o parte sensibilă a mea. Am trecut pe-acolo, știu ce-nseamna sa nu te regăsești, sa nu stii cine ești și ce vrei. Sa fii epuizata de rolul de mama și nu mai stii pe unde sa o apuci!
Sunt ca și argintul viu, o sa fiu peste tot unde va fi nevoie de mine! Și nu, nu sunt epuizata, acest lucru ma încarcă!

Q: Ne poți dezvlălui care este următorul proiect, din fashion kids?

Urmatorul proiect devine unul și mai frumos, parca încep sa înfloresc. Am o grămada de idei și nu știu pe care sa o aleg. Dar aceasta idee, este una din copilărie și o dorința a mamei mele (cu care lucrez la colecții, și ii multumesc!) chiar și a bunicii. Oarecum s-a transmis din generație in generație.
Ele doua și-ar fi dorit sa facă ce fac eu doar ca vremurile in care s-au dezvoltat nu prea le-a favorizat.
Așadar, colecția pt Transilvania Fashion Week din luna Aprilie, încă nu are titlu dar are ideea: buline și fundița, anii ‘50-‘60 rock’n’roll! Vaiiii abia aștept! Când eram mică bunica mea îmi prindea mereu parul in doua codițe și îmi punea doua fundițe maaari! Atâta de mult ma iubea, mi-a făcut fundițe din toate culorile, așa ca zilnic eram cu alta fundița și alta rochița! Vreau sa-i mulțumesc și sa-i dedic ei aceasta prezentare. Oarecum a plecat de lângă noi dorindu-și sa ma vadă realizată și pe mine.
Atunci nu am reușit sa-i arat nimic despre mine dar acum a venit momentul meu și am sa i-l dedic ei!

Q: Care este următoarea etapă a Proiectului „Copilaria pe asfalt”, cel care a cucerit un oraș întreg și a devenit faimos pe internet?

A: Următoarea etapa a proiectului “ copilaria pe asfalt “ este colorarea tuturor școlilor și grădinițelor, pentru un mediu cât mai satisfăcător pentru copii!
Continui cu școlile de la țara unde am proiecte voluntar, plus continui sa integrez aceste desene cu jocuri educative peste tot unde este nevoie: sălile de așteptare la medicii de familie, scări de bloc, absolut oriunde este nevoie. Universul ma îndruma deoarece ma vede in acțiune.
Sunt recunoscătoare pt ca am început sa fiu eu exemplu! Înainte stăteam in casa , in genunchi și ma rugam pt o schimbare in lume! Azi îmi dau seama ca și eu pot fi schimbarea atâta timp cât sunt in acțiune și nu aștept vrea recunoștință. Sunt mândra de mine!
Nu aștept de la nimeni, nimic, eu fac și atât! Asta îmi aduce satisfacție, acțiunea!

Q: Care sunt satisfactiile care îți dau energie și nu te lasă să obosești?

A. Energia este in faptul ca am un scop! Nu am știu asta pana acum, eu trăiam haotic, la fel erau și rezultatele! 🙂
Acum, am un scop, o ținta și acest lucru ma face foarte puternica și focusată!
Pur și simplu mi se aliniaza oameni cu aceleași dorințe, e ceva incredibil! Doar pt ca am reușit sa cred cu adevărat in mine și in scopul meu! Eu chiar cred ca pot sa schimb foarte multe și aici nu ma refer la oameni; am încetat sa cred ca pot schimba pe cineva! Nu am venit aici pe pământ sa schimb pe nimeni ci sa fac eu tot posibilul sa devin cine sunt cu-adevărat!
Eu sunt Alina, un spirit liber cu o dorința de a fi propriul meu designer , de a crea o lume mai buna și de a lasa ceva frumos in urma mea! Sunt unica și vreau sa-i ajut pe copii sa-și descopere aceasta unicitate mai repede decât mine și sa înainteze in viața cu o baza puternica și de neclintit!
Când văd un copil căruia ii spun cât este de important și ca este unic și i se luminează fata, acest lucru ma încarcă!
Sau vezi femei care își găsesc identitatea și problemele in ale Tale și nu le judeci, asta este energia mea! Când copilul meu îmi spune ca sunt un erou, asta este energia mea. Când stau de vorba cu femei ca și tine și ma simt întețeasa și importantă, asta este energia mea!
Îți Mulțumesc pt fiecare minut in care ai crezut in mine și mi-ai dat valoare atunci când aveam nevoie!

Q: Dar visele care nu te lasă să dormi noaptea?

A: Sincer , dorm foarte bine noaptea! Sunt mereu in acțiune așa ca , atunci când pun capul jos – dorm .
Singurele momente când nu dorm sunt cele in care îmi este fetița bolnava . Atunci îmi mai aduc aminte de atacurile de panica ce le mai făceam dar am reușit sa le depășesc și acum trec f ușor peste ele.
Nu am nici un vis care sa nu ma lase sa dorm , poate nu am viața aia perfecta din filme dar nici nu mi-o doresc , pana la urma acele momente frumoase din filme durează câteva minute pe când viața e mai lunga 🙂
Înainte ma cam controlau aceste gânduri de viața perfecta , pana la urma cine-i perfect?
Frumusețea este cum depășim momentele grele ? Ce învățam din ele și cum devenim după ce le depășim.

Piesele vestimentare pe care le-au purtat micii manechini, vor fi scoase la vanzare, cu preturi intre 35 si 100 lei.

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare