Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.
Caută

10 reguli de bune maniere la cumparaturi si la mall

1. Nu parca niciodata pe 2 locuri. Nici pe un loc jumate. Nici pe un loc si un sfert. Parcheaza corect, e obligatoriu.

2. Nu parca unde nu este loc de parcare destinat. Pentru ca vor mai veni 7 ca tine si blocati tot. In caz de vreo urgenta nu poate iesi cineva, care probabil este la un pas de moarte, boala sau alte necazuri. Sa nu mai vorbesc de accesul ambulantei, pompierilor, etc.

3. La coadă la casele de marcat, nu esti obligat dar ar fi minunat daca ai putea sa lasi sa treacă în față gravide, mama cu copilul care plange, varstnicii care desi nu arata dar fac eforturi sa stea in picioare, oamenii cu handicap, etc. Asta presupune sa nu te prefaci ca nu ii vezi, in primul rand.

4. Nu te imbulzi niciodata, orice promotie ar fi. E o chestiune de demnitate.

5. Daca se intampla sa intre cineva in fata ta, sau sa te deranjeze cu ceva, e de preferat sa nu spui nimic. Probabil e un prost crescut de clasa I si nu ai vrea sa te aliniezi cu el pornind o cearta, nu-i asa?

6. Daca cineva rasfoieste umerasele langa tine, nu te repezi sa îi iei de sub mână aceleasi haine. Dă-i un răgaz binemeritat, chiar daca sunt ultimele bucati în stoc.

7. Cand comanzi mancare, la rand, aminteste-ti sa fii rapid. Studiază si alege inainte meniul, nu in timp ce asteapta alti 5 oameni in spatele tau.

8. Pe culoarul galeriei se circula ca pe stradă, pe partea dreapta. Cand intri in magazinele de pe partea stângă, nu taia calea unuia care vine din fata. Nu te opri brusc ca sa te gandesti ce vrei sa faci. Asta fac animalele. Noi, suntem dotati cu capacitate cognitiva superioara de orientare, judecată si apoi decizională, sa o folosim deci, ca sa nu ne ciocnim cu 20 de persoane intr-o zi.

9. Evită să te manifesti prea zgomotos, daca fiecare ar face asta, nu s-ar putea sta in interior din cauza decibelilor.

10. La cafea, suc, fresh, nu se sta mai mult de 30 de minute, 20 daca e plin. Daca e o zi din saptamana, cu localul pe jumatate gol, poti scoate si laptop sa lucrezi, poti sa tragi si un pui de somn… dar in weekend, nu poti sta mai mult de atat. Pentru ca … nu esti singur pe Pamant.

Bonus:

11. Dacă ai copil, nu-l lasa sa deranjeze prea mult, cu toate ca intelegerea si compasiunea sunt de partea ta. Daca insistă totusi să plangă, sa nu vrea să stea, e mai bine sa vă retrageti, pana se calmeaza. In primul rand pentru copil, dar vorbim aici de manierele de a nu-i deranja nici pe ceilalti, care au venit sa se relaxeze, sa manance linistiti sau sa faca cumparaturi in ordine.

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare