Dacă te regăsești în 5 dintre cele 10 trăsături de mai jos, înseamnă că ești independentă și îți place să ai controlul asupra lucrurilor, ai incredere în tine și ai energia necesară să faci lucrurile de una singură fără a te plânge non-stop.
Totuși, când lucrurile depășesc o anumită limită, pare să scape de sub control. Definiția feminității o dată depășită, cel puțin în cuplu, are urmări care afectează relația amoroasă, pentru ca rolurile se inversează. Acolo unde nu este un echilibru perfect între roluri, în concordanță cu designul fiecărui individ, apar mai devreme sau mai tarziu dizarmonii, care duc la ruinarea relației.
De cele mai multe ori, femeile devin astfel, fara sa isi dea seama. Totul se întâmplă treptat, în timp, nu de pe o zi pe alta. Faptul că astăzi femeia trebuie sa se ocupe de toate, aduce pe umerii acesteia o mare presiune, care nu poate fi rezolvată decât luând atitudine. Azi, maine, femeia invata sa se descurce singura, sa le rezolve, sa duca, sa tragă, etc. Nici nu vei sesiza când te-ai pierdut, în câțiva ani de muncă și preocupări active, maternitate si cariera, și așa mai departe.
1. Femeia bărbat vrea sa controleze tot, este guvernatoare
2. Femeia bărbat este foarte energică și neobosită.
3. Femeia bărbat nu este vulnerabilă și nu își arată fricile dar nici greutățile față de cei apropiați.
4. Femeia bărbat este independentă, pare să nu aibă nevoie de un bărbat pentru a-și rezolva problemele.
5. Femeia bărbat este aprigă și neiertătoare.
6. Femeia bărbat face gesturi bărbătești, folosește tonul, cuvinte si expresii folosite de bărbați.

7. Femeia bărbat este înfuriată, țipă și se manifestă violent
8. Femeia bărbat se cearta cu usutinta, și tine cu brio piept bărbaților în diverse dispute.
9. Femeia bărbat vorbește tare, este volubilă, râde zgomotos.
10. Femeia bărbat este puternică fizic si o constituție mai solidă.

Soluția?
Primul pas este sa constinetizezi dacă, într-adevăr manifesti aceste trăsături (minim 5). Apoi trebuie sa le accepti, sa te înțelegi și să fii capabilă să îți motivezi aceste comportamente: „Da, sunt așa, imi dau seama de asta, am devenit așa pentru că … „. O dată ce vei gasi un motiv pentru care esti astfel, vei accepta mai usor si vei scapa de rusine sau vinovăție.
Apoi, pasul 2 este sa iti faci un plan, conștient, de „rezolvare” pas cu pas. Una câte una, fiecare trăsătură care te-a transformat defavorabil, poate fi remediată, mai usor decat crezi.