Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.

18 pași pentru organizarea unui botez desprins din basme

18 pași pentru organizarea unui botez desprins din basme

scris de Andreea Popa

blog editor

Cu ceva timp în urmă ati avut, cu siguranță, parte de cel mai frumos moment din viața voastră, nunta. Ați reușit să treceți cu brio peste emoțiile și stresul din spatele organizării unui astfel de eveniment complex și iată că timpul a zburat pe nesimțite, iar acum a sosit perioada pregătirilor pentru botezul copilașului vostru.

Emoțiile au început încă de când testul de sarcină ivea cele două liniuțe magice. Milioane de întrebări, gânduri, vise și hotărâri au trecut prin mintea ta, de fiecare data dorindu-ți ca totul să fie perfect. După venirea pe lume a ghemotocului de om, urmează organizarea botezului.

Majoritatea mamelor resimt emoții mult mai puternice în acest caz decât la propria nuntă, deoarece actorul principal este copilașul său, iar pentru acesta , mama vrea ca toată organizarea să fie perfectă și cât mai puțin stresantă.
Care este totuși semnificația botezului?

Conform Bibliei, botezul în apă simbolizează sfârșitul modului de viață din trecut al cuiva și începutul unuia nou în calitate de creștin dedicat lui Dumnezeu. (1 Petru 3:21).

Organizarea botezului

Pentru o organizare cât mai armonioasă și pentru vă scăpa de stres, puteți lua legătura cu un organizator de evenimente. Rolul acestuia este de a vă îndruma și de a coordona întregul eveniment, ținând cont de dorințele voastre, dar și de bugetul prestabilit.

Pentru cei care doresc să traiască din plin emoțiile acestui ansamblu de decizii luate privind organizarea cât mai eficientă a acestui eveniment deosebit , am rugat-o pe Rania Tsakmakidou, organizator de evenimente la Elenic Events,, să vină cu sfaturi utile, care să le ușureze părinților „munca”.

Mai mult, pentru că și în viața personala a Raniei a avut loc de curând un astfel de eveniment, mai exact botezul fiicei sale, Rania a fost bucuroasă să vă împărtășească pașii cei mai importanți de care orice organizator de evenimente ține cont.

Enumerarea acestor pași începe de la ceea ce trebuie rezolvat cronologic mai rapid și continuă cu ceea ce se poate achiziționa sau contracta și mai târziu.

 1. Stabilirea datei botezului.
 2. Lista invitaților.
 3. Alegerea bisericii unde se va săvârși botezul și ora inițierii acestuia.
 4. Alegerea localului unde va avea loc petrecerea și ora de incepere a acesteia.
 5. Stabilirea meniului și orelor de servire .
 6. Angajarea unui fotograf și cameraman profesionist.
 7. Muzica, alegerea unei formatii de muzica, dj sau solist.
 8. Stabilirea invitațiilor.
 9. Alegerea cofetăriei cu care veți colabora precum și a prăjiturilor / tortului.
 10. Alegerea furnizorului de alcool și a tipului de băuturi alcoolice (dacă este cazul).
 11. Ursitoare, dansatori sau alte momente artistice.
 12. Cazarea invitaților veniți din localități mai îndepărtate.
 13. Alegerea ținutei pentru bebe.
 14. Trusoul
 15. Cutia pentru trusou.
 16. Lumânarea.
 17. Decorarea localului și a bisericii.
 18. Aranjarea prăjiturilor / aranjarea și tăierea fructelor.

O sugestie, în cazul în care nu aveti timpul și nici disponibilitatea de a căuta unul câte unul pe internet, exista site specializat, se numeste bursa de artisti (aici), unde puteti face o solicitare, practic un anunt, gratuit, pentru a fi contactat cu oferte de catre artistii din categoria cautata de dumneavoastra. Astfel puteti compara ce ofera, puteti negocia pretul si scapati de efortul de a cauta si da multe telefoane.

Un aspect foarte important este ca totul să fie organizat din timp evitand astfel aglomerarea programului vostru și crearea unor situații stresante.

Nu uitați să pregatiți lucrurile necesare pentru copilaș (haine de schimb, scutece, șervețele umede, lapte praf, biberoane și suzeta.)

„ Pe mine personal m-a ajutat mult faptul ca am facut molitva cu cateva zile inainte, iar în ziua botezului am putut ajuta nașa să îmbrăcăm fetița și să mă simtă aproape de ea .
Să nu uitați că această zi este una dintre cele mai importante din viata copilașului vostru și că mai presus de toate contează să trăiți și să simțiți la maxim semnificația sa spirituală!
Vă doresc mult spor la pregatiri! ” vă transmite Rania Tsakmakidou.

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare