Pasta cu salsicia
Adica paste cu carnaciori, dar suna putin hilar, pentru ca daca spun carnaciori ne gandim la aceia de gratar sau prajiti.
Pasta cu salsicia e un preparat consistent, preferat de italieni si se prepara cu un anumit tip de carnat, proaspat, nu foarte condimentat.
Ingrediente
- carnaciori proaspeti
- paste
- rosii
- putina ceapa
- vin alb
- Ulei de masline
- Carnaciorii sunt deja condimentati.
Modul de preparare:
Se taie bucati mici carnatul, se pune in tigaie la calit impreuna cu ceapa, in putin ulei de masline. Cand isi schimba culoarea, se adauga rosiile si un pahar de vin alb, apoi se lasa la foc mediu pana se reduce. Intre timp pasta a fiert al-dente, astfel ca se adauga peste continut, dupa care se mai scalda impreuna 2-3 minute pentru a se patrunde gusturile.

La final, in cazul in care pasta absoarbe prea mult sos si ramane uscata, se poate adauga ulei de masline (*de calitate superioara)
Stiu cat e de importanta o recomandare, pentru ca eu la inceput nimeream tot produse de slaba calitate in supermarketuri. Asta fiidca le luam dupa ureche sau dupa eticheta. Asadar, va pun aici linkul spre un site de unde ne comandam noi ulei si cafea bune, internationalitalia.eu
Ulei de masline E.V.O Laudemio Cantagallo la 500 ml (click aici)

Pasta cu crema de mazare si germeni de praz
Ingrediente:
- Pasta gnocchi
- Mazare
- Ceapa
- Germeni de praz
- Busuioc proaspat
- Oregano
Am sotat mazarea, impreuna cu ceapa si germenii de praz dupa care am dat in blender compozitia. Cand pastele au fiert, le-am adaugat peste pasta verde aromata, am adaugat o lingura de masline, busuioc proaspat si oregano si am lasat impreuna la foc inca 2 minute.
Pofta buna!
Pasta maruntă cu hribi si deliciosul sos alb
Ingrediente:
- Hribi
- Pasta marunta sau cous cous
- Smantana vegetala
- Ceapa
- Sare
- Piper

Paste (taietei) in stil asiatic
Se numesc noodles defapt, dar mie imi place sa ii pun in categoria de paste, pentru ca registrul paste e cel care da tonul la mine in bucatarie.
Ingrediente:
- Taietei de orez
- Legume mix chinese
- Otet balsamic
- Sos de soia
De data asta la wok. Wokul este preferatul meu, pentru ca se incinge usor, face „cottura perfetta”, adica nici prea moi nici nu raman crude atat legumele, cat si carnea, taieteii.
Mod de preparare:
In wok se pun 2-3 stropi de ulei de masline, apoi se adauga legumele feliate cu ceapa.
Dupa ce s-au calit putin, stinge cu 20-30 ml otet balsamic, inca 3-4 minute iar la final inainte de oprire se pune sosul se soia, dupa gust (atentie, e si sarat, se tine cont).
Eu adaug pe parcurs o lingurita de miere, sau daca avem si cubulete de carne in compozitie, 2 cuburi de zahar brun.
Se adauga taieteii in ultimul minut, fierti in prealabil dupa instructiunile de pe ambalaj (unii se oparesc rapid 1 minut, 2 in apa fierbinte si atat). Se amesteca vioi inca un minut si e gata preparatul asiatic.
Sos de soia
