Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.
Caută

7 lucruri recomandate pentru fericire si echilibru în viață

1. Nu face niciodată compromis

Compromisurile te vor costa mai scump, mai tarziu. Îți vor afecta pacea, sanatatea si calitatea vieții.

Nu uita, scopul nu scuza mijloacele!

2. Cere ajutor, nu rămâne singur!

Suntem oameni, iar oamenii sunt fiinte sociale. Nu putem sa ne rupem de legaturile care le avem intre noi. Ne aflam in interdepenedenta unii fata de ceilalti, pentru a supravietui.

Nu te sfii așadar, să ceri ajutorul, atunci cand ai nevoie, sa te folosești de cei ce te ajută să îți faci viața mai ușoară.

Singuratatea este opusul fericirii.

credius.ro

3. Nu exagera, fă totul cu măsură

Știm că orice abuz, exagerare aduce dupa sine efecte negative. O plăcere dusă într-o extremă, devine vicioasă, iar viciile sunt, aducătoare de neplăceri.

4. Coboară-ți așteptările de la oameni!

Oamenii cu așteptări mari de la ceilalti au parte de dezamăgiri una dupa alta.

Asta pentru că oamenii în general sunt imperfecti si plini de greseli, si daca ai asteptari sa nu fie asa, e aproape imposibil sa fii multumit.

Unul din secretele fericirii e sa nu ai asteptari prea mari de la oamenii din jurul tau, nici chiar de la tine insuti.

Un îndemn înțelept ar fi sa nu căutăm sa vânăm greselile, ci sa căutăm lucrurile bune. Acolo unde sunt nenorociri, sa compatimim, nu sa judecam. Cine sunt eu sa judec?

5. Renunță la orgoliu!

Persoanele orgolioase vor fi mereu mai nefericite decat cei din jurul lor, pentru ca orgoliul afecteaza relatiile in familie si societate, afecteaza linistea si pacea interioară, nasc frustrari si adesea anung sa singuri.

6. Ești ceea ce gândești!

Si am sa dau exemplele care imi vin prima data in minte: te simti sluga casei? Probabil arăti si te comporți ca o slugă, atunci. Te simți guvernator in familie? Probabil asta și transmiți. Te simți bufon în anturajul tau? Probabil asta și esti. Esti ceea ce crezi. Fii ceea ce vrei să fii, nu ceea ce ti-e frică sa nu fii! Începe să faci exercițiul acesta de a te simți ceea ce ti-ar placea. În scurt timp te vei comporta și vei fi vazut exact asa cum iti dorești.

7. Crează stare de bine!

Caută ca prin tot ce faci, sa creezi stări de bine, in jurul tau. Vorbeste calm, zâmbește, faci cate-o glumă dacă te pricepi, rămâi calm, pune-ți muzica preferată, faci ceea ce îți place ție și celor din jur, căutând cu dinadinsul binele, ca si când ar fi ultimele clipe pe pământ.

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare