
Organismul nostru are un sistem natural de aparare – sistemul imunitar, format din piele, saliva, lacrimi si microflora intestinala.
Centrul apararii organismului uman se afla insa in sistemul digestiv, unde exista aproximativ 100 de miliarde de bacterii benefice, care formeaza impreuna flora intestinala.
Mentinerea unui echilibru la nivelul florei este esential in sanatatea sistemului imunitar si impiedica dezvoltarea unor bacterii nocive organismului.
Tratamentul indelungat cu antibiotice – luate de obicei „dupa ureche“, si nu la sfatul direct al medicului, in urma unui consult de specialitate, recomandat in absolut orice situatie care tine de sanatate – poate distruge microflora intestinala, slabind astfel scutul natural de aparare al organismului.
In plus, duce la formarea de rezistenta la antibiotice. Bolile pot deveni astfel netratabile, pentru ca medicamentele existente pe piata nu sunt suficient de agresive pentru a lupta impotriva bacteriilor care devin rezistente.
Astfel, bolile provocate de acesti agenti patogeni – precum infectiile urinare, renale, faringiene, sinusoidale etc. – revin in forme mai grave si mai greu de vindecat
Despre infectiile urinare >> citeste aici