Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.
Caută

Activitati casnice si distractive alaturi de copiii peste 14 luni – partea a II-a

Arta modelări prăjiturilor

Decorarea unei prăjituri poate fi chiar mai amuzantă decât prepararea acesteia. Copilul iti poate da o mână de ajutor daca tu glazurezi prajitra şi apoi il lasi pe el să o decoreze cu diverse ornamente. Vorbiti despre culorile pe care le alege şi despre câte decoratiuni va folosi. La inceput, va orna probabil prăjitura cu una sau două bombonele, dar, pe măsură ce exersează, va adăuga cu bucurie mai multe ornamente. Copilul poate fi implicat şi in prepararea glazurii din zahăr. Ca şi in cazul pregătirii prăjiturii, micutul te poate ajuta să cântareşti ngredientele:

De ce ai nevoie:

  • 5 g unt sau margarină moale
  • 225 g zahăr pudră
  • 2 linguri de lapte
  • Câteva picături de colorant alimentar

Oricare dintre ingredientele de
mai jos

hippolandromania.ro

Pentru Jeleuri:
. Nasturi din ciocolată
Bezele
. Fulgi de ciocolată
. Bomboane

La inceput te poate ajuta sa cerneti zahărul sau faina, iar apoi amestecarea tuturor igredientelor. Laati copilul sa aleagă culoarea glazurii. La această vârstă, este indicat să nu-i oferiti mai mult de două optiuni, ca să nu-i ingreunati alegerea. Adauga tu colorantul alimentar ales de copil, findcă sunt necesare doar câteva picături, iar copilul poate scăpa din greşeală prea mult
Copilul va fi, probabil, foarte încântat să vă ajute să glazurari prăjitura. Folositi o lingura sau o paleta. Rezultatul nu va fi perfect, insa puteti acoperi ulterior imperfectiunile cu decoratiuni. Puteti decora fie o prăjitură mare, fie una mai mică, pe care copilul o poate mânca imediat ce este gata (sub vârsta de doi ani, copii nu au capacitatea de a intelege că lucrurile trebuie păstrate sau că este necesar să aştepte).

Cum puteti prepara glazura

Cerneti intr-un vas zahar pudră, peste
unt sau margarină. Adăugati laptele
apoi amestecati toate ingredientele
Adăugati câteva picături de colorant
alimentar, apoi amestecati din nou pana se ingroasa putin.

La final e indicat sa torni tu glazura fiindca e fierbinte, dar copilul poate privi cum se prelinge si poate acoperi cu bombonele sau nuca de cocos.

Spălarea rufelor – impreuna cu copiii

Il puteti implica pe cel mic in orice etapă a procesului de spălare a rufelor, ceea ce poate fi mai simplu decat să-i găsiti o altă formă de divertisment in timp ce tu faci această sarcină. In felul acesta, il incurajati să devină independent şi sa se ocupe singur această obligatie cånd va fi mai mare.

Schimbatul asternuturilor poate fi distractiv pentru copil. De obicei se amuza strecurându-se in cearşaful gol al pilotei, sau puteti lega un colt al cearşafului de mânerul uşii şi să legănati in sus şi în jos
celălalt capăt ca să creati o briză placută, in timp ce micutul stă sub cearşaf – acest exercițiu este bine-venit in zilele toride de vară. După ce ati strâns aşternuturile şi celelalte rufe murdare, rugati copilul să le mute din coşul pentru rufe in maşina de spălat. Apoi, după ce stabiliti programul de spălare, lăsati copilul să apese butonul play.

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare