

Coşul meu magic conține obiecte de uz caznic, pe care S. a pus ochii si care am condiderat eu ca nu prezinta risc de accidentare. Mai mult decat atat, am mai întalnit aceleaşi materiale în diversele surse Montessori pe care le-am citit.

– sâmbure de avocado (pentru ca e mare si robust, nu il poate înghiti se rostigoleste ca o minge)
– telul de bătut – foarte atractiv datorita formei sale
– expresoul, cel mini fiind deliciul fiului meu, pe care il monteaza si demonteaza ziua întreagă, punând cafeaua imaginară prin toate crăpăturile prin casa.
– forma pentru briosa din silicon – are rol senzorial si poate trage de ea cat vrea, ca e rezistenta.
– lingură de lemn
– multe altele: perie, elastice, diverse ustensile, sita pentru strecurat.
Pe lângă coş, vreau să spun ca eu i-am pus la dispoziție toată bucătăria. Deja. Am securizat zona, am reorganizat sertarele astfel ca am pus în paetea de sus tot ce taie sau se sparge. În partea de jos am lasat tigăile şi castroanele din plastic, unică folosință. E deosebit de încântat să amestece cu lingura în oale, exact cum ma vede pe mine ca fac.
Când nu am probleme cu liniştea, le întorcem şi pornim o orchestrare veselă de tobe şi percuție. Fiecare cratiță se aude diferit, iar dacă loveşti cu lingurăla de lemn si lingura de metal alternativ, devine cu adevarat o muzica.
La fel se poate proceda si cu paharele. Aduni diferite pahare de diferite dimensiuni, din sticla, cristal, orice ai acasa şi le lovesti pe margine usor, cu o lingurită de metal. E încântător, mai ales daca ai si ureche muzicala macar putin, astfel sa poti tine un ritm. Va recomand sa incercati!
