Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.

Activități Montessori acasă – panou capace potrivit pentru 6 – 22 luni

El este Santino, are 1 an si 2 luni şi stă preocupat minute în şir, uneori şi o oră neîntrerupt cu activități şi jocuri creative. Cum reuşesc să îl fac atent? Nu sunt eu, e Montessori. Eu doar am grijă să aplic cât mai multe dintre principiile acestui sistem.

Montessori oferă o diversitate de activități. Cu Montessori i se dă libertatea copilului de a experimenta lumea înconjurătoare, de a descoperi singur şi învăța prin joc, cu propriile puteri.

Ce e specific Montessori este ca jucariile nu sunt cele clasice. Copiii se joacă şi fac activități cu obiecte cât mai simple, banale sau uzuale. Obiectele pe care le folosim zi de zi în gospodărie, sunt potrivite pentru că îi dau copilului o perspectivă reală şi practică asupra mediului înconjurător.

Pentru asta, eu am inceput să îi adaptez mai multe obiecte pe care i le-am transformat în jucării, planse de lucru, cutii şi centre de activități, etc.

bekid.ro

Jocuri si Activitati Montessori

Primul joc Montessori l-am facut cand avea 6 luni. Este vorba de panoul de capace.

Statea în şezut şi mânuia orice prindea. Mi-am dat seama repede că e de profitat şi trebuie să îi dau lucruri care să îl ajute îşi formeze abilitati si să îşi hrănească pofta de încercare lucruri noi.

Panou pentru defiletarea şi înfiletarea capacelor de pet-uri – unul dintre puținele care îi mențin atenția copilului mult mult timp.

Un joc pentru dexteritate si alte abilitati de coordonare a mainilor, degetelor, a ochilor în raport cu obiectele şi poziția corpului, dezvoltarea atenției, concentrarea si multe alte aspecte legate de întelegerea lumii înconjurătoare.

Adună mai multe pet-uri de culori si forme diferite, sectionează doar partea de sus şi lipeşte-le împreună pe un panou.

  • 6-8 luni – la această vârstă copilul e încântat măcar să le desfacă, sau să se uite la tine, cum o faci.
  • După 8-9 luni va fi interesat să le şi înfileteze la loc. Asta este cu adevărat o provocare căci e destul de dificil pentru stadiul lor de sensibilitate a mişcării grosiere să le înfileteze. Dar exersând zi de zi, s-ar putea să te suprindă mai repede decât crezi.
  • După vârsta de 15 luni, copilul face deja legătura dintre culori, iar acum este momentul să potrivească capacele după culori.
Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare