Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.
Caută

Ce sa NU faci daca vrei sa reduci timpul petrecut pe Facebook | Pe tocuri cu familia

E simplu, stam cu orele. Eu am reusit in ulrimele luni sa stau maxim o ora jumate pe zi, in conditiile in care si administrez pagini. Asa ca am decis sa impartasesc care sunt chestiile pe care nu recomand sa le faci daca vrei sa reduci timpul petrecut pe Facebook.

1. Nu da scroll. E o capcană!

Cea mai mare capcană psihologica de manipulare, ever!

Nu mai iesi din asta ore in sir, zile, saptamani, ani … Putem discuta despre subiect cu referinte stiintifice, dar, pana atunci retine, Nu mai da SCROLL!

2. Nu comenta pe grupuri sau la titluri de scandal, politice sau stiri.

Nu te lasa dus de val, prins de subiect si, nu comenta! Daca o faci, fa-o scurt si incearca sa ramai impartial. Atentie la vocabular. In caz contrar… asigura-te ca vei face fata reply-urilor de tot felul.

3. Nu citi comentariile!

Tu crezi ca te distrezi, dar … ghici ce? Pierzi timpul. Te ia valul si stai sa le citesti pe toate, dar ce e interesant e ca cu cat vei sta mai mult pe acea postare, si vei interactiona cu ea (reactie, reply, read more, click etc) cu atat mai bine vei fi inregistrat ca interesat de topic, si vei primi din ce in ce mai multe eclere si bezele pe tema aia sau de la grupul ala. Pana cand, intr-o zi cand te vei prinde dar, va fi destul de tarziu ca vara 2019, petrecuta pe facebook, n-o s-o mai recuperezi!

4. Pune messengerul pe mute, hide si notifications off!

Nu trebuie sa sune de 3 ori pe minut, ori 5 ori pe ora, iar dupa ora 8 dublu.

Astfel ramane sa intri tu sa verifici daca ai mesaje, ca oricum intri des si dai refresh sa vezi de nu cumva mai intra ceva. La fel sa faci si cu whataspp, sau macar cu top 5 cei mai infocati corespondenti, care pentru a-ti transmite nimic, iti scriu 20 de replici + emotiocoane, gifuri si bancuri, de 30 de ori pe zi.

5. Nu face postari ce tin de persoana ta

Astfel nu vei fi tentat sa intri sa verifici importul de reactii cu ador si like. Nici nu vei suferi de pe urma neprimirii corespunzatoare a opiniei tale politice scrisa in 2000 de caractere, cu multe majuscule. Nu face postari, si pe langa multe alte superbe beneficii curative, vei economisi timp, ca de la acest subiect am plecat.

Maniera umoristica in care am ales (caz singular) sa tratez acest subiect isi are locul aici pentru că, este defapt o autopersiflare, tinand cont ca eu insami fac toate astea. Le faceam, defapt. Din cand in cand o mai comit si mai las cate un comentariu de un km, scroll-uiesc pana ma speriu de ceas sau ma cert pe grupuri.

Ma pedepsesc insa, si imi tai rația de facebook, astfel revin la viata reala, la copii, la obiectivele si proiectele mele.

Am inteles care sunt vampirii pe facebook, ce acțiuni imi fura timpul si mintea, asa ca voila! Sper sa va fi fost de folos articolul!

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare