Mamele care hotarasc sa deschida o afacere si sa o adminstreze de la domiciliu au marele avantaj de a petrece mai mult timp alaturi de copiii lor si evita apelarea la crese si gradinite. Mai mult, aleg o afacere care necesita un program de lucru flexibil si mai redus, care le poate transforma in antreprenoare de succes.
Iata cele mai bune idei de afaceri ce pot fi administrate de la domiciliul personal, cu program flexibil si extrem de banoase:
1. Redactor pentru publicatii online, website-uri, blog-uri. Aceasta afacere se construieste in timp si daca aveti abilitati de comunicare si redactare de texte. Un limbaj clar si stapanirea limbii pe care o veti folosi in redactarea textelor poate fi de ajuns pentru multe publicatii. Incepeti prin a va alcatui un portofoliu de articole demo pe care il veti arata tuturor publicatiilor din presa scrisa sau din mediul online. Castigarea clientilor vine din calitatea materialelor pe care le oferiti.
2. Grafician, web-designer. Este o afacere care necesita specializare, diplome si acreditari. Daca le detineti deja si aveti si putina experienta puteti sa obtineti contracte de munca importante si sa scoateti un profit foarte mare. Plata pentru proiectele de web-design este foarte mare, dar trebuie sa respectati conditiile impuse si deadline-ul stabilit de client. O firma de web-design sau de grafica are nevoie de un website pentru promovarea afacerii si de angajati: web-designeri, graficieni(DTP-isti).
3. Magazin online. Subiectul tranzactiei il decideti dvs. in functie de furnizorii cu care veti colabora, de spatiul de depozitare pe care il detineti, de cererea de pe piata. Per total, vorbim de o afacere simpla, care nu este time-consuming, dar care necesita o specializare in domeniul IT/programare. Alternativa ar fi sa angajati un programator sa va proiecteze web-site-ul si sa va puna la dispozitie o interfata user-friendly prin care sa va gestionati cu usurinta tranzactiile si produsele din stoc.
4. Furnizor de obiecte handmade. Fabricati lumanari sau poate va pricepeti la modelarea argilei pentru bijuterii sau pentru obiecte de arta. Toate sunt la mare cautare si manufacturarea lor implica un simt sporit al talentului si al creativitatii. Nisa pe care doriti sa va specializati este aleasa in functie de cererea de pe piata si de capitalul pe care il aveti la dispozitie.
Spre exemplu, sa spunem ca pretul argilei, al uneltelor si echipamentului de modelare sunt mari, iar profitul care v-ar reveni din comercializarea produselor finale nu va multumeste. In acelasi timp, poate, fabricarea de lumanari are un prag mai mare al rentabilitatii. Va ramane sa prospectati piata, sa va consultati cu furnizorii de materie prima si sa alegeti varianta cea mai buna. Cealalta alternativa presupune manufacturarea obiectelor si apoi comercializarea directa catre client prin intermediul propriului dvs. website. Veti obtine profituri mai mari, dar aveti nevoie de promovare.
sursa: ideideafaceri.manager.ro