Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.

Eu iubesc pastele si le gatesc aproape zilnic, sunt de baza la noi in familie. Am avut ocazia sa servesc in repetate randuri la diferite familii în Italia si in restaurante de specific, paste asa „cum trebuie” ?

Asa ca m-am gandit sa vin cu cateva tips-uri, legat de aceste preparate care au cucerit lumea!

? pastele nu se spala in apa rece! ?

? pasta buna se fierbe al-dente (cu 1- 1,5 min mai putin decat scrie pe ambalaj)

? pastele nu se combina cu carne de pui sau porc. Exista carbonara care se face cu bacon, exista paste cu carnati, paste cu ragu de vita (carne tocata cu sos de rosii) sau paste cu peşte. Desigur e dupa gusturi, eu vă spun doar cum e autentic.
Daca se alege unul dintre felurile de carne sau peste enumerate mai sus nu se pune si smantana, decat cu bacon sau speck, dar recomand una vegetala.

? pastele nu îngraşă dacă sunt consumate cu sosuri lejere, în combinație cu unul sau maxim 2 feluri de branza, si diverse legume

? pentru sos la paste se recomanda folosirea uleiului de masline (lasam uleiul de floarea soarelui pentru prajeli si alte preparate)

? nu kethkup pe paste ?
? nu sosuri din comert sau prafuri concentrate.
? nu smantana pe orice tip de pasta.

Recomandari de sosuri de baza pe care puteti apoi sa le adaptati si imbogatiti dupa bunul gust:

– pe baza de suc de rosii: ulei, ceapa, sos de rosii de baza, la care se poate adauga in ce combinatii doriti: ardei, ardei iute, fasole, linte si legume taiate cuburi mici.

– pe baza de ulei cu rosii (nu se gateste mult, se soteaza putin)

– pe baza de ulei cu usturoi: pasta aglio oglio ramane una dintre favoritele italienilor, si se face doar cu usturoi si ulei (bun) de masline. Se adauga sare si putin patrunjel.

– pe baza de vin (alb): valabil pentru legume sau peşte. Se soteaza f putin in ulei legumele sau peştele, dupa care se lasa in vin alb, la foc mic.

Altele particulare doar cele consacrate.

Sper ca v-au fost de folos, in linii mari.

Pofta buna!

Citeste si: Salata de ton cu naut – santos pentru bebelusi si copii

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare