Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.
Caută

Cum să ai un zâmbet perfect pentru întreaga viață

Noi femeile căutăm mereu metode noi de înfrumusețare, punem accentul pe tot ce ține de beauty, investim sume colosale în produse de make-up, hair styling, manichiură și pedichiură, iar lista poate continua cu haine, pantofi, parfumuri, accesorii și mă opresc aici deoarece sunt convinsă că știți deja despre ce vorbesc.

Totuși, un aspect cu un rol deosebit în ceea ce privește estetica este de multe ori trecut cu vederea – vorbesc acum despre dantură. Probabil din lipsă de timp sau de teamă, amânăm vizitele la medicul stomatolog. Cu atât mai grav este în cazul celor care fumează, consumă cafea, cola, ceai sau alte alimente ce pătează dinții.

O procedură inovatoare care promite tot mai mult și care devine foarte populară în rândul cetățenilor este aplicarea fațetelor dentare.

LuxDent Design

Cu siguranță ați văzut vedete care au apelat deja la această metodă și chiar dacă pare costisitoare este, de fapt, destul de accesibilă mai ales că poate garanta un zâmbet de Hollywood mai bine de un deceniu.

Pentru a mă documenta și pentru a afla mai multe despre fațetarea dinților, am luat legătura cu dr. Alexandra și dr. Cristian Arcălean, o familie de stomatologi extem de pricepuți, cu o reputație impecabilă în ceea ce privește stomatologia.

Deoarece sunt tineri, la rândul lor sunt axați pe importanța unui zâmbet perfect și încrederea în sine pe care acesta o oferă.

„ Pe lângă augmentarea buzelor, doamnele și domnișoarele au devenit tot mai interesate de aspectul dinților. Sunt care optează pentru o curățare profesională, pentru albire, dar multe caută soluții rapide și pe termen lung – așa ajung la fațete” a precizat dr. Alexandra Arcălean pe care o cred pe cuvânt, mai ales că suntem în era selfie-ului.

Ce înseamnă totuși fațetarea, care este procedura și în ce constă aceasta?

„Faţetele dentare reprezintă pelicule subţiri de ceramică, de grosimea unei coji de ou, având rezistență înaltă și care sunt aplicate pe suprafața naturală a dinților, nefiind necesară scoaterea nervului ( lucru neștiut de mulți pacienți) fiind folosite pentru a recrea aspectul natural al dinţilor.

Acestea maschează cu succes dinți fracturați, goluri dintre dinți precum strugăreața, imperfecțiunile de culoare, dinți pătați sau probleme de mușcătură.

Deoarece fațetele sunt personalizabile este necesară prezentarea pacientului la cabinetul stomatologic pentru control. ” a specificat dr. Cristian Arcălean.

Am fost curioasă care este diferența între o albire și fațetare, deoarece majoritatea apelează la albire sau fațete cu același scop: obținerea unui zâmbet strălucitor.

„ Suprafața fațetelor nu permite pătarea acestora în timp și nu necesită îngrijire suplimentară, pe când durabilitatea albirii ține de felul în care dinții sunt îngrijiți, fiind necesară evitarea anumitor alimente. ” precizează dr. Alexandra Arcălean.

BlueMed Premium Medical Center

Așadar, din discuția avută cu cei doi pe această temă am tras următoarele concluzii:

  • fațetarea dinților este minim invazivă neavând efecte adverse si nefiind nevoie de recuperare;
  • dacă igiena este realizată corespunzător, acestea pot rezista întreaga viață;
  • fațetele dentare se pun doar pe dinții expunși atunci când vorbim sau zâmbim;
  • acestea nu au doar un scop estetic ci oferă și protecție dintelui, un real ajutor fiind pentru cei cu smalțul subțire sensibili la stimuli externi.
  • în cazul unor afecțiuni dentare care ,spre exemplu, necesită purtarea aparatului ortodontic, fațetarea dinților nu este posibilă.

Și pentru că țin extrem de mult la un zâmbet perfect, dr. Alexandra și dr. Cristian Arcălean, oferă o albire dentară profesională gratuită !

Întrebare concurs: Ce ai alege dintre o albire profesională și aplicarea fațetelor dentare? Care este motivul alegerii tale?

Vă dorim succes!

Concursul îl găsiți aici!

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare