Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.
Caută

Despre gelozie, credință și frică de pierdere – cum scăpăm de această povară?

Gelozia este o boală. Aceasta afirmație o auzim cu multe ocazii, dintre cele mai nefericite: campanii pentru violența domestică, știri cu vești nepaste, omucideri, privare de libertate, majoritatea privitoare la bărbați.

Dar ce facem cu gelozia femeilor? Femeile, cel mai probabil nu își petrecută bărbații din gelozie, lovindu-i și închizandu-i în casă, dar, nu departe sunt efectele nefericite pe care acest sentiment le aduce în familie.

Un bărbat gelos îsi pierde cumpătul și comite fapte pentru care poate răspunde penal. O femeie geloasă, însă, își pierde judecata, își pierde grația și încrederea de sine, ca în cele din urmă să își piardă bărbatul.

Dar mai grav decât toate, o femeie geloasă se pierde pe sine. Ea iese din dragostea lui Dumnezeu si din forma sa naturală, din iubire. Din gelozie, femeia ajunge să nutrească sentimente urâte față de semeni, precum ură și invidie, dispreț și multă furie. De cele mai multe ori aceste sentimente dau pe dinafară, iar biata femeie pierde controlul, se transformă, puțin cate putin, devenind altă persoană. Cineva spunea că cea mai urâtă femeie e aceea care are pe față invidia și gelozia.

Haideți să vedem ce este gelozia, defapt. Gelozia, este o îmbinare dintre frică de pierdere, neîncredere și frustrare, învăluite puternic într-o lipsă de credință în Dumnezeu. Gelozia mai inseamna si invidie, care fie e privitoare la lipsa pe care omul o are, fie se leagă de un ego puternic și o necesitate foarte mare de a poseda mai mult ca altii, care intră în sfera lăcomiei, iar în acest articol nu vom discuta decât despre celelalte forme de gelozie.

Frică de pierdere poate fi strâns legată de neîncredere. Când spun neîncredere ma refer la neîncrederea în sine, neîncrederea în partener sau neîncrederea în Dumnezeu și protecția Lui și în voia Lui. Toate acestea sunt strâns legate între ele atat de mult, ca aș spune că sunt una și același lucru.

Cum poți lupta cu gelozia?

Când simți că te cuprinde gelozia, primul pas este să înțelegi ce se intampla defapt cu tine. Pune-ti în gând intrebarea „DE CE” si încearcă să răspunzi sincer. ” De ce mă simt așa? Ce ma deranjează defapt? De ce mi-e frică? Mi-e frică? Mi-e frică ca il voi pierde? Mi-e frică de ceea ce va urma? De ce cred ca va face asta? Este el slab? Sunt eu neatragatoare?

Continua sa pui intrebarile acestea până când vei ajunge la un răspuns mai clar, la o imagine mai clara asupra acestei mari poveri.

Al doilea pas după ce ai aflat, este sa accepti adevărul oricare ar fi el, si oricât de rusinos sau dureros ar fi el. O dată cu acceptarea, vei putea acționa lucid, vei ști pentru ce să te rogi si ce să ceri de la Dumnezeu.

Acceptă-te si imbratiseaza-te cu compasiune, fii blândă cu tine si nu te acuza. Ti-e frică, esti slabă esti confuză, cere ajutor! Acesta va fi următorul lucru pe care trebuie să îl faci.

Al treilea pas asadar este, sa te rogi. Cere întărire, cere putere și îngăduință, ca să ai răgazul de a recăpăta încrederea în sine și a salva căsnicia acolo unde, gelozia a distrus-o.

Spre exemplu, dacă ajungi la concluzia ca sotul tau e mai slab, si de aceea esti geloasă, ca ai motive reale (ai văzut, ti s-a demonstrat) ca el cade usor prada ispitei. O dată ce ai acceptat acest adevăr, vei fi gata sa il privești pe sotul tau cu toleranță, compasiune și va trebui să îl iubești mai mult ca oricand, pentru a-l putea sprijini necondiționat în luptele care urmează să le ducă. Dimineața când pleacă la serviciul binecuvantează-l, să-i iubirea ta necondiționată cu toată forța ta, roaga-te pentru el ca Dumnezeu sa il protejeze de rau, iar el va întoarce fața la tine, va fi protejat și frica ta poate dispărea. Ai incredere ca va fi așa, ai incredere in El, în tine însuți și în aproapele tău, în cazul de față, în bărbatul tau.

Incredere in Dumnezeu = incredere in sine = Incredere in partener

Dacă ne amintim că noi suntem Creație Divină, atunci, a nu avea încredere în sine, este un afront adus Divinității. Trebuie să crezi în tine, în grația ta de femeie, în dragostea pe care esti capabilă să o oferi, în puterea ta ca soție și în puterea cuvântului tău.

Întărește-ți credința și folosește puterea gândurilor si a cuvintelor tale!

Rostește zilnic „Sunt ceea ce trebuie ca sa nu fiu trădată, mintită și înșelată. Sunt suficientă, am tot ce am nevoie ca sotul meu sa ma iubească pe mine si nu pe alta, sunt bună și sotul meu vede asta, sunt Creație Divină și nimic din ceea ce nu vreau nu ma poate atinge”. O astfel de încurajare te poate tine departe de tendinta de a fi geloasă, dar inainte de toate, increde-te în Dumnezeu!

Teama de pierdere O prietenă dragă, m-a luat într-o zi si mi-a povestit cum vede ea ca sta treaba asta cu teama de pierdere. Din tot ce mi-a povestit, nu doar ca am înțeles, ci m-am si luminat. Pot spune că din acel moment, aproape ca nu mai am frici. Facand o paranteza, Dumnezeu, încearcă de mult sa îmi vorbească pe acest subiect, iar eu abia acum am descoperit în cate locuri mi-a lăsat scris, înregistrat și imprimat, aceste adevăruri. Adevărul pe care l-ai crede, este ca, nu poți controla ce se intampla in jurul tau. Nu poți controla traficul care se întâmplă la km distanta de tine, deci e normal sa ai frică de pierdere si accidente, si sa fii îngrijorată dacă sotul întârzie acasă. Sau ai putea spune că „Ok, ai incredere în soțul tău, dar în colega lui roșcată ce umblă mereu cu tocuri și decolteu, nu, ca stii tu ce hram poartă”. Însă adevărul nu e acesta. Adevărul e că sta în puterea noastră să influențam o buna parte din acele lucruri care ne sabotează existența. O gândire pozitivă, încrederea că nimic din ceea ce nu ne dorim nu se va întâmpla, conduce spre o vindecare completă de teama de pierdere. Eu mereu m-am gândit că oamenii sunt acolo unde merita sa fie sau unde Dumnezeu a avut planuri cu ei. Sa nu ai frică de a-ți pierde bărbatul, roagă-te sa aibă putere să respingă răul și ispita. Ai încredere, și dorința ta de a fi împreună a răzbi în fața oricărei nepaste.

În încheiere, ca de la femeie la femeie, vreau sa iti transmit un mesaj, un sfat pe care si eu la randul meu l-am cules, dacă sotul tau îi găsește vreun merit unei alte femei, nu face din asta un motiv de supărare, mai bine însemnează pentru tine. Caută ce a vrut să spună mai exact, de obicei e privitor la ceva ce îți lipsește. Poate fi o tema de gândire, un prilej de a deveni cea mai bună versiune a noastră, nu un prilej de mânie si gelozie.

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare