Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.
Caută

„Femeia iubeste si iarta, cum iubeste Dumnezeu. Cea mai importanta calitate a femeii, e sa fie protector al celor dragi. Femeia uneste, iubeste, desavarseste si iartă, ca apoi sa ii duca pe cei dragi pe drumul spre mantiuire.” – spunea Parintele Vasile Ioana la emisiunea Vorbeste lumea de la PRO Tv unde in fiecare vineri este invitat. De această data a vorbit despre femeia blanda si femeia „arici”.

Femeia blandă iarta si protejeaza, are har, este ingerul familiei. La polul opus este femeia „arici”, cade țipă cand vrea sa obtina ceva, care comanda si e vesnic nemultumita. „Si acum vă intreb, dupa parerea voastră, cine vrea sa stea cu un arici in pat?”.

Ea ridica tonul, el ridica zidul

Atunci cand comunicăm, dacă vrem sa avem rezultate favorabile trebuie să acordam o mare atenție felului in care punem problema.

De ce țipă femeile? Un raspuns ar fi că țipă pentru ca le este frică să nu fie auzite. Ce nu stiu femeile e însă că, mai mult va țipa, mai mult va respinge.

Noi ca femei trebuie sa fim constiente ca de cate ori ridicam tonul, barbatul ridica un zid intre noi, si nu obtinem nimic.

Fug femeile de ele insele?

Legat de fugă, Parintels Vasile Ioana a explicat cum ca s-a constatat că femeile in general, mai cu seama cele trecute de 30-35 de ani, ajung sa fugă. Femeile nemultumite fug de ele insele.

Unde se ascund? In machiaj, e unul din raspunsuri. Femeia care se schimba efectiv pe sine, se modifica si se prezinta diferit în societate, începând de la aspectul fizic, se cheama ca fuge de ea insasi, spunea Parintele.

O constientizare pe care putine au privilegiul sa o faca e ca frumusetea vine din interior, din atitudine. Atitudinea este expresia a ceea ce fierbe in intetior, a echilibrului cu sinele, a frustrarilor sau a fricilor. Tot atitudinea tine si de educatie si de nivelul de autocontrol al femeii.

Femeia trebuie sa fie bine cu ea sa fie multumita cu cea primit de la natura.

Despre femeia barbat

Elena Cucicovschi – initiatoarea a ceea ce este astazi Practici Feminine si Arta de a fi Femeie, spune deasemenea ca „Regula 15. Exista doua tipuri de femei: cerebrala și senzuala. Bărbatul mereu va fi atras de cea senzuala. Femeia cerebrala se afla mai mult in energie masculină, cea senzuala este conectata la esența sa, la simțuri, intuiție, energie feminina.”

Femeia barbat e cea care vrea sa faca ea totul. Ea hotaraste tot, ea face foarte multe lucruri, este mereu obosita si furioasa. Prin acestea ea se defeminizeaza.

Citeste si 10 trasaturi ale femeii barbat, te regasesti?

Aceasta convingere spune ca o femeie adevarata e sensibila si vulnerabila. Un bărbat adevarat e atras de femei sensibile pe care are instinctul sa le protejeze. Un barbat clasic, are in constituția sa, in designul sau ancestral înrădăcinată tendita de a proteja, de a salva si de a domina femeia. El nu este atras de femeia bărbat pentru ca nu este compatibilă cu natura lui descrisa astfel. Barbatul fuge de femei barbat.

Noi femeile avem un dar de la Dumnezeu, darul candorii. Ce este mai privilegiat decat sa reprezinti partea neprihanita din cuplu? Femeia ce emana candoare este precum o floricica. De ce ai pierde acest dar? Femeia care inverseaza rolulrile, uita de acest dar.

Chiar daca ai un stil de viata foarte solicitant si trebuie sa te descurci cu toate, de unde si una dintre cauzele cel mai des întâlnite care conduc la masculinizarea femeilor, este ceva care poti face in aceasta privință. Chiar daca esti o femeie de cariera si trebuie sa te descurci singură, trebuie sa ceri ajutorul. Astfel te ajuți si in plus, iti poti pastra energia si sensibilitatea.

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare