Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.
Caută

Fii tu însuți sau fii imaginea pe care vrei sa o vezi in lume?

Astăzi m-am gândit sa fac contestație afirmației pe care o auzim peste tot „Fii tu insuti”! Daca ne gandim mai bine, cine suntem noi „însine” este defapt o constructie a mediului în care ne-am născut și am crescut până acum, peste fundatia noastra genetica, deci este o creație a mediului care ne-a pus temeliile, cărămizile si acoperișul.


Aceasta „Cladire”, numită „noi înșine” a fost facuta cu caramizile celor din preajma, aflati acolo mai mult sau mai putin intamplator si fara sa aiba o viziune comuna sau o imagine de ansamblu despre cum ar trebui sa arate aceasta cladire. 
Oamenii pus acolo la grămadă ce au avut ei: pareri, convingeri limitative, scheme mentale proprii, prejudecati, clisee, informatii din diverse domenii, stereotipuri, traditii, obiceiuri, si tot ce au mai crezut ei ca inseamna educație, facand asta bine-intenționați.


Toate cărămizile astea le-au lipit cu propria influența asupra ta. Unele din ele au fost lipite bine de tot si apoi intarite prin repetare. Altele nu au fost atat de solid introduse in edificiul numit „eu” sau „tu” si am/ai putut sa le scoti de acolo chiar fara sa iti dai seama, când noile influențe au fost mai puternice. Altele au rămas acolo pana în ziua de azi si au fost consolidate de diverse alte persoane/ situatii/experiente. Unele arată bine, te ajută să îți susții cladirea, să nu se dărâme. 


Dar tu asta vrei, sa nu se dărame și atât? Pentru ca vrei, cu orice pret, să fii tu însuți? 


Ești sigur ca acest „tu însuți” este chiar „însuți”? Ai cautat cu adevarat sa vezi cine esti?
Sau functionezi pe principiul: Asta este, asa sunt „facut” eu. Da, esti facut, categoric. 


Toti suntem un produs al mediului si al ereditatii noastre. Dar epigenetica ne spune ca pana si asupra genelor putem avea o influenta. Iar mediul se poate schimba. Poti alege sa fii in alt mediu. Nu esti copac, te poti misca.

Începe cu ce nu-ți place – Brian Tracy | Preț 22,5 lei | în stoc

Daca esti „facut”, poti fi si „des-facut”!
E timpul sa reevaluam un pic conceptul de „fii tu însuți”! 

Tu ai puterea să te reconstruiești ori de câte ori simți nevoia sa faci asta. Poți deveni o altă persoană, creionandu-ti propiriile trăsături. Spre exemplu nu poți fi rege maine, dar dacă începi să te comporți regal, sa ai o atitudine care atrage acești oameni în jurul tau, sa ai o activitate / afacere / ocupație care te aduce mai aproape de a fi regal, în scurt timp, zi după zi, poți ajunge acolo.


Nu poti avea parte însă de o noua realitate cu aceeasi personalitate!

Este timpul pentru o schimbare! Incepe cu schimbarea imaginii de sine!

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare