Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.

Idei de afaceri pe timp de vară, pe care să le deschizi cu bani puțini| Pe tocuri cu familia

Dacă ai un spirit antreprenorial, dar încă nu ai găsit o idee inovatoare, poți profita de sezonul estival și oportunitățile de business pe care ți le oferă. Găsește mai jos zece idei de afaceri pe timp de vară pentru care nu ai nevoie de bani mulți.

Idei de afaceri pe timp de vară, pe care să le deschizi cu bani puțini

Ideile de afaceri sezoniere au avantajul că sunt puține șanse de a eșua și nici nu sunt costisitoare. Dacă tot suntem în plină vară, nu ai cum să dai greș cu un stand de răcoritoare sau articole pentru plajă. În același timp, unele afaceri le poți menține pe tot parcursul anului, chiar dacă vor aduce venituri mai mici. Iată zece idei de afaceri pe timp de vară pentru care nu ai nevoie de bani mulți.

Food truck

Afacerile de tip food truck devin tot mai populare în România, fiind organizate chiar și festivaluri cu tematică de street food. Poate fi o idee de afacere bună pe care să o pornești vara întrucât nu necesită costuri la fel de mari precum în cazul unui restaurant și oferă o experiență mai autentică, diferită de ceea ce eram obișnuiți până acum când venea vorba de mâncat în oraș. Cele mai populare opțiuni pentru un food truck sunt burgerii, clătitele sau, mai nou, cartofii prăjiți. Totuși, înainte să pornești o astfel de afacere, trebuie să te asiguri că te-ai pus la punct cu ce este product market fit și vii cu ceva nou, pentru care oamenii ar renunța la restaurantele clasice.

Afacere cu masinute electrice

O industrie in plina ascensiune in Romania, afacerile in industria masinilor electrice pot incepe cu un buget redus deoarece, pentru inceput poti fi un importator de statii de incarcare a masinilor electrice.

Butic cu articole de plajă

Odată cu deschiderea sezonului estival, nu ai cum să dai greș cu un butic cu articole de plajă, mai ales dacă îl deschizi pe litoral sau în drum spre mare. Gama de produse pe care le poți avea în comercializare poate fi una destul de largă, pornind de la ochelari de soare, costume de baie, șlapi și pălării, până la mingi, șezlonguri, prosoape și terminând cu creme, încărcătoare pentru telefon sau produse de igienă.

Instalare aer condiționat

Chiar dacă nu te pricepi tu la instalarea aparatelor de aer condiționat, poți angaja specialiști în domeniu, iar tu o să te fii cel care se ocupă de găsirea clienților, trimiterea instalatorilor la domiciliu și echiparea corespunzătoare. Aceasta idee de afacere cu instalare de aer condiționat poate fi una destul de profitabilă vara.

Tururi ghidate

Nu trebuie sa fii neaparat ghid atestat, daca esti pasionat si cunosti istoria orasului, iți place să iei orașul la pas și să povestești oamenilor despre ceea ce te impresionează, poți să organizezi tururi ghidate prin oras, sa faci ghid pentru turisti si străini. În perioada caldă a anului numărul turiștilor crește semnificativ, iar tu poți profita pe seama asta și să faci o mică afacere. Îl poți considera un fel de freelancing, fiind o activitate pe care să o faci atunci când dispui de timp. Te poti promova usor pe facebook, iar programul tururilor il poti lansa in eventurile puse la dispozitie de facebook.

Stand cu limonadă/ înghețată

Poate fi ușor de pus în practică, nu ai nevoie de un buget mare și nici nu ai nevoie de cunoștințe tehnice sau de business. În schimb, poate fi o rețetă de succes pentru sezonul estival.

Dacă vrei să îl duci la un alt nivel, poți să-ți iei licență ca să vinzi alcool și să instalezi chiar o mică terasă unde adulții pot să se bucure de băuturi în zilele fierbinți de vară.

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare