Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.

Idei de afaceri simple si cautate – prestări servicii casnice

Dintre ultimele idei de afaceri despre care am mai menționat si doresc sa le prezint astăzi sunt idei de afaceri simple, din ce in ce mai căutate în prezent. E vorba de prestări servicii îngrijire persoane și gospodării. Se pot numi simplu: servicii casnice, sau agenții de servicii casnice.

Cu toate că majoritatea oamenilor se orientează cel mai mult spre casă și familie, un număr mare de populație nu mai are pur si simplu timp de unele lucruri precum curățenia, îngrijirea copiilor, mâncare, cumpărături, etc.

Citeste si „magazin online, tot ce ai nevoie pentru a începe afacerea maine”

Atunci printre serviciile pe care le puteți presta cu o astfel de agenție de servicii casnice, se numără:

  • Servicii menajere – curățenie, călcat
  • Servicii de baby-sitter, bona
  • Îngrijire persoane varstnice sau bolnave
  • Servicii de gătit la domiciliu
  • Servicii de livrare cumpărături

Oricare dintre aceste servicii pot fi prestate de catre o singură persoană, sau de către o echipă, vorbind aici despre un nivel avansat al afacerii, unde ca administrator, doar gestionezi activitatea angajaților, ocupandu-te de furnizori, relații, clienți, publicitate, recrutare, etc.

Într-o afacere de acest tip poți presta una sau mai multe servicii dintre acestea. Poti alege ca pentru una-doua familii sa rezolvi mare parte din nevoile casei, sau poti alege sa te ocupi spre exemplu doar de cumpărături si sa lucrezi cu mai mulți clienți, care pot fi abonați, fidelizator sau liberi.

Gătit la domiciliu

1 din 5 femei nu stie sa gătească si 3 din 5 gătesc slab  sau nu au timp. Nu mai suntem în era statului acasa, doamnele au loc de munca si sunt ocupate cu asta suficient de mult încât sa mai tina pasul si cu gatitul zilnic si sănătos. Atunci ar apela cu mare nevoie la o persoana care sa le gătească fie la domiciliu personal fie acasa, o dată la 2-3 zile. Iata un serviciu pe care l-ar putea presta orice doamnă sau domn pasionați, autorizați si dornici de a face o afacere din asta.

Agentie plasare personal îngrijire persoane vârstnice

Personalul necesar pentru îngrijire si asistare persoane aflate în invaliditate sau cu vârste înaintate, nu e cerut doar în străinătate ci și în România. O agenție de recrutare si plasare personal ar fi binevenită, mai ales în orașele mari, dar poate funcționa si online, fără frontiere.

Un îngrijitor aflat în „portofoliul” agenției poate sa ocupe permanent o poziție sau poate sa fie solicitat doar atunci cand este nevoie, de catre unele familii care au nevoie suplimentar atunci cand pleaca în călătorii, evenimente etc.

Agentie formare, recrutare si plasare bone, administratori gospodării sau servicii curatienie

Alta idee de afacere pornind de la aceste servicii: agenție bone, unde poti alege sa oferi si formare prodesionala prin cursuri de specializare acreditate, iar apoi sa le plasezi la clienti.

La fel se aplica si pentru o firma de curățenie – unde poti avea 2-5 angajați sau colaboratori pe care sa ii plasezi la locuințele din cereri, cea din urmă incadrandu-se ca agenție.

Cumpărături din supermarket, piață și farmacie

Pornind de la nevoia de a fi facute cumpărăturile si aduse acasa, se poate dezvolta fie un magazin online cu livrare, fie ne dezvoltăm acest serviciu cu abonați, fără un site cu comanda.

În funcție de cui ne adresăm putem contura mai multe servicii: putem sa ne adresăm doar vârstnicilor, persoanelor invalide sau ocupate si nu pot pleca la cumpărături.

  • Shop si livrare cumpărături din supermarket
  • Shop si livrare medicamente din farmacii
  • Shop si livrare produse piață agroalimentară

Citeste si 10 idei de afaceri geniale cu si despre copii

Alexandra Giuffrida

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare