Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.
Caută

Ai ajuns clipa când declari alb pe negru: nu mai poti. Cred ca e timpul să spui bun venit înțărcare şi cu regret bye-bye co-sleeping …

Mami îşi doreste, pardon, are nevoie de somn lin vis senin ?? iar bebe va fi şi el linistit. Asta dacă, a venit momentul.

Care sunt semnele ca bebe e pregătit pentru înțărcare?

•○ cere sânul din obişnuiță dar nu suge, doar muşcă, se agită după care îl refuză, totuşi

•○ poate dormi si fără țiți – observi asta în nopțile în care a fost mai obosit, şi a dormit buştean. Deci se poate 

•○ a cam terminat cu erupțiile tuturor caninilor si premolarilor (cei mai durerosi dintre primii 16 dințişori).

Care este vârsta potrivită pentru înțărcare?

Am citit păreri avizate de la societati de pediatrie, la organizatii mondiale, la medici piediatri şi, deşi nu există o limită superioară absolută, eu am concluzionat că în jurul vârstei de 2 ani se aliniază toate astrele favorabile (sau defavorabile, în acest caz):

– coincide cu terminarea concediului de creştere a copilului si eventual inceperea cresei – time over. Aaa, stiu, cunosc zeci de metode de a continua alăptarea chiar dacă te întorci la birou. Dar poate fi un bun moment sa nu. Fiecare cum simte, e corect oricum alegi mai bine pentru copilul tău.

– coincide cu terminarea perioadei creşterii dintilor canini si premolari. Si asta e variabilă, evident. Poate fi 1a 6l poate fi 2a3l, ca exemplu.

– copilul la 2 ani chiar manancă singur, se trezeşte noaptea şi se serveste cu apă din biberon, etc, semn că natura îl vrea omuleț independet. Daca e să ne raportăm la lumea mamiferelor aşa cum se manifestă ele în natură, puii sunt alăptați până în momentul în care sunt capabili să se hrănească singuri. De ce fac această paralelă: pentru că aceleaşi noi care dormim cu pruncii în sân şi îi purtăm în marsupii, ne ghidăm instictele naturale, deci firesc este să le urmăm cursul şi când vine vorba de înțărcare.

– producția de lapte scade (evident ca scade) însă dacă alăptăm direct e posibil sa nu ne dam seama. Pentru cine a folosit pompa inainte şi observă o schimbare a consistenței şi volumului de lapte, nu e un semnal de ignorat.

– corpul mamei respinge ideea de alăptare; un semn mai mult sau mai puțin evident, care este ignorat adesea de rațiunea oarba ca trebuie sa alaptez. Multe mame isi manifesta afectivitatea prin alaptare si au convingerea ca este primordial si conditioneaza emotionalitatea copilului. Atunci continua sa alapteze chiar daca au obosit sau le dor sanii, ignorand aceste semne. Nu pot decat sa felicit pentru dragoste si curaj, dar in ceea ce ma priveste aleg sa iau o pauza (mai ales ca vine bebe 2 si musai sa ma pregatesc).

Mai jos am sa fac update-uri cu bibliografii si noi trucuri invatate, alaturi link-uri pentru cine vrea sa comande, sau, sunt deschisa sa vi le imprumut.

#somnulcopilului #alaptare #cosleeping #intarcareblanda

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare